Σαρακιώτης: «Το δίδυμο Μητσοτάκη - Σαμαρά δημιούργησε το ζήτημα της ονομασίας»

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 02 Απριλίου 2019 20:05 Σαρακιώτης: «Το δίδυμο Μητσοτάκη - Σαμαρά δημιούργησε το ζήτημα της ονομασίας»

«Για νέα εποχή στην εξωτερική πολιτική της Ελλάδας με έμπρακτη αναβάθμιση της γεωπολιτικής ισχύος της», έκανε λόγο στην πρωινή εκπομπή του Open, ο Φθιώτης Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Στον τηλεοπτικό σταθμό «Open» και στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος: 05:30» εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Γιάννης Σαρακιώτης, φιλοξενούμενος των δημοσιογράφων Αμαλίας Κάντζου και Βαγγέλη Γιακουμή.

Στο πάνελ ήταν και ο Ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Γιώργος Κύρτσος με τον οποίο συζήτησαν τα θέματα της επικαιρότητας, αρχής γενομένης με τις διώξεις που ασκήθηκαν για τα δάνεια της Ν.Δ. και του ΠΑ.ΣΟ.Κ..

«Ασκήθηκαν διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για τα δάνεια της Ν.Δ. και του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και φυσικά τα στελέχη τους αδυνατούν να δώσουν πειστικές απαντήσεις. Η αποκάλυψη των πεπραγμένων τους προέκυψε μέσω της Εξεταστικής Επιτροπής για τα Δάνεια των Κομμάτων και των Μ.Μ.Ε., η οποία συστάθηκε από τη σημερινή κυβέρνηση, ενώ στη δημοσιότητα ήρθαν και τα δάνεια του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Μητσοτάκη για τα οποία οφείλει επιτέλους να απολογηθεί», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σαρακιώτης που δέχτηκε στη συνέχεια ερωτήσεις και για το ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στα Σκόπια και γενικότερα για το ποια ήταν τα οφέλη της Συμφωνίας των Πρεσπών.

«Το ζήτημα της ονομασίας της γειτονικής μας χώρας δημιουργήθηκε από το δίδυμο Μητσοτάκη-Σαμαρά στις αρχές της δεκαετίας του ’90 και σήμερα πάλι ένα δίδυμο Μητσοτάκη-Σαμαρά αρνείται να αναγνωρίσει τα λάθη του, τα οποία οδήγησαν στην αναγνώριση της συγκεκριμένης χώρας ως «Μακεδονία» σκέτο από 140 χώρες», σημείωσε αρχικά ο βουλευτής για να υποστηρίξει ότι μέσω της συγκεκριμένης συμφωνίας «εισερχόμαστε σε μια νέα εποχή στις σχέσεις των δύο κρατών και η Ελλάδα αναβαθμίζει το γεωπολιτικό ρόλο της, αναλαμβάνοντας την επιτήρηση του εναέριου χώρου της Βόρειας Μακεδονίας. Αξίζει να θυμίσω ότι αυτός ακριβώς ήταν ο στρατηγικός στόχος της Τουρκίας όλα τα προηγούμενα χρόνια και ο νοών νοείτο. Όσον αφορά το επίπεδο της οικονομικής συνεργασίας, δημιουργείται ένα πλαίσιο εξαιρετικά ευνοϊκό για τους Έλληνες επιχειρηματίες κυρίως της Βορείου Ελλάδας. Η αύξηση της ισχύος μας επέρχεται μέσω τέτοιου είδους συμφωνιών και συμμαχιών και όχι μέσω του πολέμου».

Δείτε το σχετικό βίντεο από την εκπομπή του «Open»:

Προσαρμοσμένη αναζήτηση