0 20χρονος πήδηξε εν κινήσει από το κλεμμένο αυτοκίνητο και σκοτώθηκε

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 15 Μαΐου 2019 09:30 0 20χρονος πήδηξε εν κινήσει από το κλεμμένο αυτοκίνητο και σκοτώθηκε

Ο ανήλικος συνοδηγός φοβήθηκε και δεν τον άκουσε και αυτό του έσωσε τη ζωή…

Λεπτομέρειες από το τραγικό δυστύχημα που σημειώθηκε στις 2 τα ξημερώματα της Τρίτης (14/5) έδωσε στο αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Λαμίας ο 17χρονος συλληφθείς και συνοδηγός του μοιραίου κλεμμένου ΙΧΦ, που εξετράπη της πορείας του και ανετράπη στο 2ο χλμ της οδού Φαρσάλων – Βόλου μετά από καταδίωξη του από αστυνομικούς.

Όπως περιέγραψε κατά την απολογία του ο ανήλικος κατηγορούμενος, ο 20χρονος ρομά, φίλος του και οδηγός του μοιραίου οχήματος, του είπε να πηδήσει από το αμάξι εν κινήσει αλλά εκείνος φοβήθηκε. Το αμάξι έφερε στροφές μέσα στον δρόμο πριν ανατραπεί, χωρίς ωστόσο εκείνος τελικά να πάθει το παραμικρό. Αντίθετα ο 20χρονος που πήδησε από το αμάξι είχε τραγική κατάληξη.

Το μεσημέρι της Τρίτης οι υπόλοιποι πέντε συλληφθέντες που εμπλέκονται στην κλοπή του οχήματος από την περιοχή του Αχλαδίου, ηλικίας από 17 έως 25 χρόνων πέρασαν αυτόφωρο, με το Δικαστήριο να τους κρίνει ένοχους και να τους τιμωρεί με ποινή φυλάκισης 2 ετών με 3ετη όμως αναστολή.

«Μια νεανική τρέλα κόστισε όχι μόνο δύο έτη φυλακής, αλλά και την τραγική απώλεια ενός 20χρονου παιδιού», δήλωσε στο LamiaReport ο συνήγορος υπεράσπισης ενός εκ των κατηγορούμενων, Δημήτρης Κρούπης, για να συμπληρώσει: «Θα πρέπει να καταλάβουν ότι ακόμη και μια απλή κλοπή μπορεί να καταλήξει σε τραγωδία»

Για την ίδια υπόθεση ο συνήγορος υπεράσπισης των άλλων κατηγορουμένων Βασίλης Βράκας, Δικηγόρος Λάρισας, δήλωσε στο LamiaReport:
«Η πρωτόδικη σημερινή Απόφαση αφήνει ανάμεικτα συναισθήματα στους εντολείς μου και εμένα. Έτσι, ναι μεν είμαστε ικανοποιημένοι με την Απόφαση του αξιοτίμου Δικαστηρίου το οποίο δέχθηκε μέρος των ισχυρισμών μας, κρίνοντας την πράξη πλημμεληματικής φύσεως.  Πλην, όμως, αισθανόμαστε βαθιά θλίψη για το χαμό ενός νέου ανθρώπου, φίλου και συγγενούς των εντολέων μου.»

Προσαρμοσμένη αναζήτηση