Εικόνες καταστροφής από τις πυρκαγιές στην Εύβοια

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 05 Ιουλίου 2019 09:51 Εικόνες καταστροφής από τις πυρκαγιές στην Εύβοια

Δυνάμεις της Πυροσβεστικής από όλη την Ελλάδα…

Σε τρεις τουλάχιστον περιοχές εξακολουθούν να μαίνονται πυρκαγιές στο Δήμο Κύμης – Αλιβερίου της Εύβοιας.

Μετά την μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στα Μανίκια στις 14:15’ το μεσημέρι της Πέμπτης (4/7) στις 23:30’ το βράδυ εκδηλώθηκαν σχεδόν ταυτόχρονα άλλα δύο μέτωπα αρκετά μακριά στις Κοινότητες Πυργί και Άγιος Γεώργιος.

Θυμίζουμε ότι προληπτικά από νωρίς είχε εκκενωθεί το χωριό Μακρυχώρι, ενώ εξετάσθηκε σχέδιο εκκένωσης και του χωριού Θαρούνια.

Στη συνέχεια και με την εξέλιξη των πυρκαγιών, κρίθηκε αναγκαία η προληπτική απομάκρυνση των κατοίκων από τους οικισμούς: Λοφίσκος, Δάφνη, Νεοχώρι και Γαβαλά η οποία πραγματοποιήθηκε από το αρμόδιο τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κύμης - Αλιβερίου.

Συνολικά, στις τρεις πυρκαγιές της ευρύτερης περιοχής επιχειρούν δυνάμεις από τις Περιφέρειες Αττικής, Στερεάς Ελλάδας, Θεσσαλίας, Δυτικής Μακεδονίας, και Πελοποννήσου.

Αναλυτικά: 175 πυροσβέστες με 78 οχήματα, 60 πυροσβέστες πεζοπόρων τμημάτων, 20 πυροσβέστες με 10 οχήματα του Μηχανοκίνητου Ειδικού Τμήματος Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (Μ.Ε.Τ.Π.Ε.), ενώ στο έργο της κατάσβεσης συνδράμει η Τοπική Αυτοδιοίκηση με 12 υδροφόρες και 6 μηχανήματα έργου.

Με το πρώτο φως επιχειρούν από αέρος 4 αεροσκάφη και 3 πυροσβεστικά ελικόπτερα. Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) βρίσκεται ήδη στην περιοχή διερευνώντας τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Στο σημείο της πυρκαγιάς βρέθηκε από τις πρώτες ώρες ο Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης, αλλά και ο νέος Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός. Επίσης ο Περιφερειάρχης ΠΥ Στερεάς Αρχιπύραρχος Βαγγέλης Παλιός, ήταν από την πρώτη στιγμή στην πυρκαγιά για το συντονισμό των δυνάμεων, όπως και ο ΓΕΠΑΔ Στερεάς Ταξίαρχος Αστέριος Μαντζιώκας, καθώς η συνδρομή της ΕΛΑΣ είναι σημαντική σε τέτοιες καταστάσεις.

Δείτε τι είπε το πρωί της Παρασκευής στην ΕΡΤ ο κ. Μπακογιάννης:

Προσαρμοσμένη αναζήτηση