Γιατί έκλεισε η εθνική οδός στη Μαλακάσα; - ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 31 Δεκεμβρίου 2019 09:27 Γιατί έκλεισε η εθνική οδός στη Μαλακάσα; - ΒΙΝΤΕΟ

Εντολή Μητσοτάκη να διερευνηθεί άμεσα τι έφταιξε για την ταλαιπωρία και το κλείσιμο της εθνικής οδού το απόγευμα της Δευτέρας.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ με εντολή του πρωθυπουργού δύο υπουργοί διερευνούν τι έφταιξε για την ταλαιπωρία των πολιτών και το κλείσιμο της Εθνικής Οδού που προκάλεσε το πέρασμα της κακοκαιρίας, αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.

Συγκεκριμένα κατόπιν εντολής του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη οι υπουργοί Υποδομών και Μεταφορών Κ.Καραμανλής και Προστασίας του Πολίτη Μ.Χρυσοχοϊδης κινούν όλες τις διαδικασίες για να διερευνηθεί τι έφταιξε για την ταλαιπωρία των πολιτών και το κλείσιμο της Εθνικής Οδού που προκάλεσε το πέρασμα της κακοκαιρίας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο κ. Καραμανλής θα καλέσει τους υπεύθυνους της Νέας Οδού για εξηγήσεις ενώ αντίστοιχα ο κ. Χρυσοχοίδης διερευνά τυχόν παραλείψεις της τροχαίας.

Ο κεντρικός οδικός άξονας της χώρας «παρέλυσε» για σχεδόν πέντε ώρες, καθώς ήταν αδύνατη η διέλευση των οχημάτων, λίγα χιλιόμετρα έξω από την πρωτεύουσα Αθήνα. Η «Ζηνοβία» άφησε το στίγμα της, ωστόσο χρειάστηκε και ο ανθρώπινος παράγοντας προκειμένου να προκληθεί το χάος στην Εθνική οδό.΄

Η Τροχαία εθνικών οδών είχε ανακοινώσει την απαγόρευση στην κίνηση μεγάλων φορτηγών στην Εθνική οδό, καθώς η ισχυρή χιονόπτωση και ο παγετός που είχε προκληθεί σε πολλά σημεία, παρά τη συνεχή διέλευση των εκχιονιστικών, εγκυμονούσε μεγάλους κινδύνους. Πολλοί οδηγοί φορτηγών αγνόησαν τις εντολές της αστυνομίας.

Συνέπεια των παραπάνω ήταν νταλίκες να χάσουν τον έλεγχο, να διπλώσουν και να κλείσουν τον δρόμο, ενώ από θαύμα δεν σημειώθηκε σοβαρό τροχαίο.

Βίντεο του lamiareport.gr κατέγραψε τις νταλίκες που είχαν διπλώσει στη Μαλακάσα:

Δείτε επίσης τις ουρές χιλιόμετρων των εγκλωβισμένων που υπάρχουν στο ρεύμα προς Λαμία, στο ύψος των Αφιδνών.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση