Eίτε "ΝAI, είτε OXI", μοιραζόμαστε τις ίδιες αγωνίες και τις ίδιες ελπίδες

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 05 Ιουλίου 2015 15:44 Eίτε "ΝAI, είτε OXI", μοιραζόμαστε τις ίδιες αγωνίες και τις ίδιες ελπίδες

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, με αφορμή το σημερινό δημοψήφισμα, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η ημέρα του δημοψηφίσματος έφτασε. Την τελευταία εβδομάδα είδαμε πολλά. Οικογένειες διχάστηκαν, φίλοι μόνο που δεν πιάστηκαν στα χέρια. Η αλήθεια όμως είναι πως όλοι μας, είτε ψηφίζουμε Ναι, είτε Όχι, μοιραζόμαστε τις ίδιες αγωνίες και τις ίδιες ελπίδες. Τα αιτήματα όλων μας είναι κατά βάση κοινά: δικαιοσύνη, ευημερία, πρόοδος. Αυτό ενδεχομένως να εξηγεί και την ένταση μεταξύ μας. Αυτοί που ψηφίζουν Ναι, αισθάνονται πως αγωνίζονται και για αυτούς που ψηφίζουν Όχι. Αυτοί που ψηφίζουν Όχι, αισθάνονται πως αγωνίζονται και για αυτούς που ψηφίζουν Ναι.

Δυστυχώς, ανεξάρτητα από το σημερινό αποτέλεσμα, έρχονται ακόμα πιο δύσκολες ημέρες για την ελληνική κοινωνία. Ας υποσχεθούμε λοιπόν στους εαυτούς μας πως δε θα αφήσουμε τις πληγές να γίνουν τραύματα. Άλλωστε, αυτά που μας ενώνουν είναι πολύ περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν.

Ειδικά εμείς στην αυτοδιοίκηση, όποια άποψη και αν εκφράσαμε, δεν επιτρέπεται να σκεπτόμαστε ποιός ψήφισε Ναι και ποιός ψήφισε Όχι. Όπως δεν επιτρέπεται να νοιαζόμαστε ποιός ψηφίζει ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, Ποτάμι, ΠΑΣΟΚ, ΧΑ, Ανταρσία, Κίνημα και ούτω καθεξής. Αυτό είναι ξεκάθαρο. Κεντρικός μας στόχος ήταν, είναι και θα είναι η υπέρβαση των διαχωριστικών γραμμών. Για απτά και μετρήσιμα αποτελέσματα. Όχι με λόγια αλλά με πράξεις.

Από τη Δευτέρα, καλούμαστε να πολλαπλασιάσουμε τις προσπάθειες μας για να κρατήσουμε την Περιφέρεια όρθια και τους Δήμους μας ζωντανούς. Να δημιουργήσουμε απάνεμα και ασφαλή αυτοδιοικητικά λιμάνια μέσα σε ταραχώδεις θάλασσες.

Καλή δύναμη σε όλες και σε όλους. Να είμαστε καλά».

Προσαρμοσμένη αναζήτηση