Λαμία-Καρπενήσι σε χρόνο ρεκόρ-Ξεκλειδώνει το νέο μεγάλο έργο της Κεντρικής Ελλάδας
Νέα δεδομένα υπάρχουν για ένα από τα σημαντικότερα οδικά έργα της Κεντρικής Ελλάδας, καθώς η χρηματοδότηση για τον άξονα Λαμία-Καρπενήσι φέρεται να έχει πλέον εξασφαλιστεί, ανοίγοντας τον δρόμο για την επόμενη φάση του έργου.
Ένα βήμα πιο κοντά στην υλοποίησή του βρίσκεται ο νέος οδικός άξονας Λαμία-Καρπενήσι, ένα έργο που αναμένεται να αλλάξει σημαντικά τις μετακινήσεις μεταξύ Φθιώτιδας και Ευρυτανίας και να βελτιώσει τη σύνδεση του Καρπενησίου με τον βασικό οδικό κορμό της χώρας.
Το έργο βρίσκεται εδώ και χρόνια, σύμφωνα με το carandmotor.gr, στο επίκεντρο του σχεδιασμού για την αναβάθμιση των υποδομών της Στερεάς Ελλάδας, με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται κυρίως στο τμήμα που θα συνδέει το πέρας της παράκαμψης Μακρακώμης με το ανατολικό μέτωπο της Σήραγγας Τυμφρηστού.
Πλέον, όμως, υπάρχουν νεότερα σχετικά με την πορεία του, καθώς σύμφωνα με όσα ανέφερε η βουλευτής Ευρυτανίας Τζίνα Οικονόμου σε πρόσφατη συνέντευξή της, η απαιτούμενη χρηματοδότηση έχει «κλειδώσει», ενώ ο στόχος είναι το έργο να δημοπρατηθεί μέχρι τέλος τους έτους.

Το ύψος της επένδυσης αναμένεται να ξεπεράσει τα 200 εκατ. ευρώ, επιβεβαιώνοντας και το μέγεθος της συγκεκριμένης παρέμβασης. Η χρηματοδότηση αποτελεί κρίσιμο βήμα για την εξέλιξη του έργου, καθώς επιτρέπει να προχωρήσουν οι διαδικασίες που απαιτούνται για την επόμενη φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας.
Σημειώνεται ότι το έργο είχε δημοπρατηθεί ήδη από τον Οκτώβριο του 2023 με κλειστή διαδικασία δύο σταδίων. Το πρώτο στάδιο της προεπιλογής έχει ολοκληρωθεί και έχουν επιλεγεί έξι υποψήφιοι, οι οποίοι προβλέπεται να κληθούν στο δεύτερο στάδιο για την υποβολή των προσφορών τους.
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Νομός προς εξαφάνιση η Φθιώτιδα - «Καμπανάκι» από έρευνα για το δημογραφικό - Τι κάνουν οι αρμόδιοι; (ΒΙΝΤΕΟ)
Πάνω από 50% η μείωση των γεννήσεων στη Φθιώτιδα, που είναι μεταξύ των έξι νομών της χώρας που έχει σοβαρότατο πρόβλημα υπογεννητικότητας.
Τροχαίο και μεγάλο μποτιλιάρισμα στην υψηλή γέφυρα Χαλκίδας - Ευτυχώς δεν υπήρξε σοβαρός τραυματισμός
Τα έργα που γίνονται στο σημείο "έδειξε" οδηγός για την απίστευτη ταλαιπωρία...
Συνελήφθη 36χρονος που εισήγαγε και μετέφερε πάνω από 300 κιλά κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας (skunk) στην ελληνική επικράτεια από χώρα του εξωτερικού
Με καταγωγή από τη Μαγνησία ο συλληφθείς
Από τουλάχιστον 7 οδηγούς είχε πάρει χρήματα ο αστυνομικός στον Βόλο που συνελήφθη γιατί έσβηνε κλήσεις και επέστρεφε πινακίδες
Ο αστυνομικός συνελήφθη τη Δευτέρα όταν παρέλαβε 350 ως δεύτερη «δόση» για επιστροφή πινακίδας.
Φθιώτιδα: Στη φυλακή 46χρονος που χαστούκισε 10χρονο και τον απείλησε με σουγιά μαζί με τη μητέρα του
Απρόκλητη επίθεση στη μέση του δρόμου, συνελήφθη άμεσα και οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο όπου καταδικάστηκε σε 3 χρόνια φυλάκιση χωρίς αναστολή…

