Παρέλυσε η Σκύρος, κατέρρευσαν τέσσερις γέφυρες - ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 10 Ιουλίου 2022 12:52 Παρέλυσε η Σκύρος, κατέρρευσαν τέσσερις γέφυρες - ΒΙΝΤΕΟ

Ο δήμαρχος Σκύρου ζήτησε από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας να κηρυχθεί ο Δήμος Σκύρου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Θεσσαλία, Εύβοια και Σποράδες βρέθηκαν στο επίκεντρο της ραγδαίας μεταβολής του καιρού με τη Σκύρο αργά το βράδυ του Σαββάτου να μπαίνει στον χάρτη των περιοχών που επλήγησαν περισσότερο.

Το έντονο κύμα της κακοκαιρίας έπληξε την Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας με κύρια χαρακτηριστικά τις σφοδρές βροχοπτώσεις και τους ιδιαίτερα ισχυρούς ανέμους.

Σύμφωνα με ενημέρωση από το γραφείο του αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Εύβοιας τα καιρικά φαινόμενα χτύπησαν ιδιαίτερα την Σκύρο, με μεγάλη ένταση και διάρκεια, έχοντας ως αποτέλεσμα την πρόκληση πλημμυρικών συμβάντων σε πολλά σημεία του νησιού και τη διακοπή της κυκλοφορίας σε πολλά τμήματα του οδικού δικτύου.

Ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας επιχείρησε από τις πρώτες ώρες εκδήλωσης των φαινομένων το Σάββατο, έχοντας ενεργοποιήσει 6 μηχανήματα έργου, υποστηρίζοντας το έργο της Δημοτικής Αρχής, των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων και βοήθησαν στον απεγκλωβισμό δεκάδων ατόμων και τουριστών και στην προσπάθεια αποκατάστασης της πρόσβασης σε πολλά τμήματα του οδικού δικτύου.

Ο δήμαρχος Σκύρου κ. Νίκος Μαυρίκος έχει ήδη αποστείλει αίτημα προς την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για την κήρυξη του Δήμου Σκύρου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης .

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας ανακοίνωσε πως στην Σκύρο λόγω των πλημμυρών διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Σκύρου – Λιναριάς και σε δημοτική οδό εντός του οικισμού Πεύκος Σκύρου, που οδηγεί στην παραλία και αποκαταστάθηκε.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο Νίκος Μαυρίκος, ανέφερε ότι πλέον λειτουργούν όλα τα οδικά δίκτυα στο νησί, παρά την κατάρρευση τεσσάρων γεφυρών.

Όπως δήλωσε, έχουν κλείσει την πρόσβαση σε δύο παραλίες, την παραλία του Πεύκου και της Αχερούνας όπου κατέρρευσε μία από τις τις τέσσερις γέφυρες.

Σύμφωνα με τον κ. Μαυρίκο οι δυο γέφυρες που υπέστησαν ζημιές από τους μεγάλους όγκους του νερού βρίσκονται στο νότιο κομμάτι του νησιού, στο δρόμο που οδηγεί στο ναυτικό σταθμό και οι άλλες δύο είναι στη διαδρομή για Αχερούνα. Γεγονός που ανάγκασε αρκετούς παραθεριστές να διανυκτερεύσουν σε άλλα καταλύματα, μη μπορώντας να προσεγγίσουν το κατάλυμα που έμεναν.

"Στην παραλία του Πεύκου εγκλωβίστηκαν αρκετοί λουόμενοι που βρήκαν προσωρινό καταφύγιο σε μια ταβέρνα της περιοχής. Τους απεγκλωβίσαμε δυόμισι ώρες μετά" δήλωσε στην ΕΡΤ ο δήμαρχος Σκύρου.

Δείτε βίντεο:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση