Πυρκαγιά σε δάσος πάνω από τα Γιάλτρα στην Εύβοια

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 10 Ιουλίου 2022 16:41 Πυρκαγιά σε δάσος πάνω από τα Γιάλτρα στην Εύβοια

Ισχυρές εναέριες και επίγειες δυνάμεις δίνουν μάχη να προλάβουν τις φλόγες πριν αυτές πάρουν ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Σε εξέλιξη πυρκαγια σε δασική περιοχή κοντά στα Γιάλτρα στην Εύβοια. Στο σημείο επιχειρούν ήδη 23 πυροσβέστες με 7 οχήματα, 1 πεζοπόρο τμήμα και 3 αεροσκάφη.

Στόχος είναι μέσα στις επόμενες ώρες η πυρκαγιά να οριοθετηθεί και στη συνέχεια να τεθεί υπό έλεγχο, πριν πέσει το φως της ημέρας. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική καίει σε δύσβατο σημείο και γι΄ αυτό κρίθηκαν απαραίτητα τα εναέρια μέσα.

Τα Γιάλτρα που εκδηλώθηκε η πυρκαγια, είναι κτισμένα στους πρόποδες της Ξεροσουβάλας, την ψηλότερη κορυφή του όρους Λίχας σε υψόμετρο 150 μέτρων. Ανήκουν, στον Δήμο Ιστιαίας – Αιδηψού. Βρίσκεται σε απόσταση 122 χιλιομέτρων βορειοδυτικά της Χαλκίδας και 16 χιλιόμετρα δυτικά των Λουτρών Αιδηψού.

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση