Ο Μπάμπης Λιόλιος στη Βασιλίδα των Πόλεων για την αγιοκατάταξη του Οσίου Βησσαρίωνα

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 02 Σεπτεμβρίου 2022 18:01 Ο Μπάμπης Λιόλιος στη Βασιλίδα των Πόλεων για την αγιοκατάταξη του Οσίου Βησσαρίωνα

Ο Δήμαρχος Δομοκού Μπάμπης Λιόλιος ήταν από τους ανθρώπους της Αυτοδιοίκησης που βρέθηκαν στην Κωνσταντινούπολη και στην τελετή επίσημης υπογραφής υπό του Παναγιωτάτου  Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου και των μελών της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, της Συνοδικής Πράξεως αγιοκατατάξεως του Οσίου Πατρός ημών Βησσαρίωνος του  Αγαθωνίτη.

Η εμπειρία μοναδική, όπως και η ευλογία που ένιωσε εκπροσωπώντας τους Συνδημότες του στη Βασιλίδα των Πόλεων.

Δείτε την ανάρτησή του:

«Είχα την τιμή και την μεγάλη χαρά να βρεθώ προσκυνητής στην Βασιλίδα των πόλεων, συνοδεύοντας τον Αρχιθύτη της κατά Φθιώτιδι Εκκλησίας, τον Δεσπότη της καρδιάς μας. κ.κ. Συμεών σε μια ιστορική σελίδα της Τοπικής μας Εκκλησίας και όχι μόνο, εκπροσωπώντας μαζί με εκλεκτούς πολιτειακούς και αυτοδιοικητικούς συναδέλφους, τους κατοίκους της περιοχής μας. 

Η συμμετοχή μας στην τελετή για την Αρχή της Ινδίκτου και την αγιοποίηση τριών νέων Αγίων της Εκκλησίας μας, μεταξύ των οποίων και ο Όσιος Πατήρ ημών Βησσαρίων ο Αγαθωνίτης, ο Ελεήμων, μας συνήγαγε στις αυλές του πανσέπτου κέντρου της Ορθοδοξίας και στις φιλόστοργες αγκάλες του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου του Γένους κ.κ. Βαρθολομαίου.

Η υπογραφή εν Συνόδω της Πράξης αγιοποιήσεως του Οσίου Βησσαρίωνος, αποτελεί μια ιστορική στιγμή για όλους τους Φθιωτούς και όχι μόνο, που έζησαν, άκουσαν και όσμωσαν την αγιότητα του νεοφανούς Αγίου και χρωστάμε πολλές ευχαριστίες τόσο στον μακαριστό Μητροπολίτη Φθώτιδος κυρό Νικόλαο και τον μακαριστό Καθηγούμενο της Ι. Μ. Αγάθωνος Αρχιμ. Δαμασκηνό Ζαχαράκη, όσο και στον νυν Δεσπότη μας κ.κ. Συμεών, που δαπάνησε εαυτόν στην τελεσφόρηση της διαδικασίας αναγνωρίσεως, την Ι.Σ. της Εκκλησίας της Ελλάδος και τέλος στον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη Κων/πόλεως κ.κ. Βαρθολομαίο και την περι αυτών Αγία και Ιερά Σύνοδο.

Οι επισκέψεις μας στο Παγκόσμιο Μνημείο της Αγίας (του Θεού) Σοφίας, στον Ι.Ν. Ζωοδόχου Πηγής, στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης και στη Νήσο Πρίγκηπο μας έκαναν να νιώσουμε ρίγος, συγκίνηση και κυρίως νοσταλγία…!

Κλείνοντας ευλαβικά το γόνυ ενώπιον της Παναγίας της Αγαθωνίτισσης και του σεπτού σκηνώματος του Οσίου Βησσαρίωνος εκζητούμε ταπεινά τις πρεσβείες τους

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση