Είχαν χασισοφυτεία και στη Χαλκίδα οι συλληφθέντες για τα δενδρύλλια στη Βοιωτία

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 09 Σεπτεμβρίου 2022 14:17 Είχαν χασισοφυτεία και στη Χαλκίδα οι συλληφθέντες για τα δενδρύλλια στη Βοιωτία

Ακόμη τέσσερις συλλήψεις από την Ασφάλεια Τρίπολης…

Στη σύλληψη τεσσάρων (4) ατόμων, για εγκληματική οργάνωση και καλλιέργεια ναρκωτικών, προχώρησαν την Τετάρτη (7/9), αστυνομικοί της Ασφάλειας Τρίπολης.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν σε αγροτοδασική περιοχή του Δήμου Χαλκιδέων Εύβοιας 226 δενδρύλλια κάνναβης. Συνέλαβαν μία 58χρονη Ελληνίδα  και τρεις (3) αλλοδαπούς, ηλικίας 35, 51 και 59 ετών, αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία.

Ειδικότερα, από την έρευνα που διεξήγαγε το Τμήμα Ασφάλειας Τρίπολης , αξιοποιώντας κατάλληλα και συνδυαστικά στοιχεία, αλλά και αποτελέσματα φυσικών και τεχνικών μεθόδων, προέκυψε ότι ανωτέρω δράστες, τουλάχιστον από το μήνα Ιούλιο του 2022, μαζί με ήδη δύο (2) συλληφθέντες από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, για υπόθεση χασισοφυτείας στη Βοιωτία, είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση, η οποία δραστηριοποιούταν στην καλλιέργεια φυτών κάνναβης, αποσκοπώντας στην αποκόμιση μεγάλων χρηματικών ποσών.

Την Τετάρτη (7.9.2022) το πρωί, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Τρίπολης, πραγματοποιήθηκε εξερεύνηση σε περιοχή του Δήμου Χαλκιδέων Εύβοιας, κατά την οποία εντοπίστηκε, σε ειδικά διαμορφωμένο και κατάλληλα εκχερσωμένο χώρο, φυτεία κάνναβης, στην οποία καλλιεργούνταν συνολικά -226- δενδρύλλια κάνναβης , ύψους έως -2,5- μέτρων, περίπου, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν, μαζί με τον αντίστοιχο αρδευτικό εξοπλισμό που βρέθηκε στο χώρο.

Σε χώρο πλησίον της φυτείας, εντοπιστήκαν και συνελήφθησαν ο 51χρονος και ο 59χρονος, ενώ σε περιοχές των Δήμων Τανάγρας και Αθηναίων συνελήφθησαν και η 51χρονη και ο 35χρονος, αντίστοιχα, ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

Τέλος, στο χώρο της φυτείας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, γεννήτρια, -5- κινητά τηλέφωνα και ζυγαριά ακριβείας, ενώ υπολογίζεται πως η εγκληματική οργάνωση από την συνολική της δραστηριότητα, θα αποκόμιζε παράνομο περιουσιακό όφελος τουλάχιστον -2.500.000- ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θήβας.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση