ΕΚΠΕΦ: Απαράδεκτη η ρύθμιση για τους χειριστές μηχανημάτων

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2022 17:32 ΕΚΠΕΦ: Απαράδεκτη η ρύθμιση για τους χειριστές μηχανημάτων

Επικίνδυνη, χαρακτηρίζει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας τη νομοθετική ρύθμιση που δίνει την δυνατότητα σε ανειδίκευτους εργάτες, χωρίς  άδεια άσκησης επαγγέλματος να χειρίζονται μηχάνημα έργου Κλαρκ δυνατότητας ανύψωσης μέχρι 2,5 τόνους.

Διαβάστε την ανακοίνωση που υπογράφει η πρόεδρος Σοφία Ανεστοπούλου και ο Γ. Γραμματέας Βάϊος Μπουρογιάννης:

«Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι προωθείται νομοσχέδιο για την απελευθέρωση του χειρισμού των μηχανημάτων έργου στην Ειδικότητα 2 Μηχανημάτων ΚΛΑΡΚ δυνατότητας ανύψωσης έως 2,5 τόνους από οποιονδήποτε ανειδίκευτο εργάτη, χωρίς να διαθέτει την απαιτούμενη έως σήμερα άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.

Την ώρα που τα εργατικά δυστυχήματα στο νομό Φθιώτιδας αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα διαρκώς αυξάνονται, την ώρα που οφείλουμε ως πολιτεία να λάβουμε ακόμη πιο αυστηρά μέτρα για την προστασία των εργαζομένων στους χώρους εργασίας, εσείς επιλέγετε να νομοθετήσετε στο όνομα της κερδοφορίας των λίγων και να θυσιάσετε ανθρώπινες ζωές.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Π.Ε. Φθιώτιδας βρίσκεται στο πλευρό της Ομοσπονδίας Χειριστών Μηχανημάτων Έργων Ελλάδος. Συγχρόνως, καλεί το αρμόδιο Υπουργείο, την κυβέρνηση και τους Βουλευτές του νομού Φθιώτιδας να αποτρέψουν αυτό το ανεύθυνο και επικίνδυνο νομοθέτημα πριν θρηνήσουμε και άλλους αθώους εργαζόμενους».

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση