Λιτανεία το απόγευμα στη Λαμία της εικόνας του Αγίου Δημητρίου

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2022 15:50 Λιτανεία το απόγευμα στη Λαμία της εικόνας του Αγίου Δημητρίου

Στο κέντρο της πόλης με άλογα και συνοδεία της Φιλαρμονικής - Αρχιερατική δέηση έξω από τα Δικαστήρια.

Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης 26 Οκτωβρίου στον εορτάζοντα Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Λαμίας, ο Πανηγυρικός Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία υπό του Ποιμενάρχου μας, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών.

Στις 6:00' το απόγευμα είναι προγραμματισμένος ο Μεθεόρτιος Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδας και θα ακολουθήσει για πρώτη φορά Ιερά Λιτανεία των Ιερών Εικόνων Αγίου Δημητρίου του Μυροβλύτου, του Οσίου Βησσαρίωνος του Ἀγαθωνίτου, της Τιμίας Χειρός του Αγίου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Λουκά, στο κέντρο της πόλης της Λαμίας, συνοδεία της Δημοτικής Φιλαρμονικής του Δήμου Λαμιέων, Ιππέων, καθώς και μελών του Λυκείου των Ελληνίδων, Συλλόγου Σαρακατσαναίων Ν. Φθιώτιδος και  του  Συλλόγου Ποντίων Φθιώτιδος, ενδεδυμένων με παραδοσιακές φορεσιές.

Διαδρομή Ιεράς Λιτανείας:

Ἔξοδος ἐκ τῶν προπυλαίων καί τοῦ προαυλίου του Ἱεροῦ Ναοῦ, κατεύθυνση δεξιά στην ὁδό Παλαιολόγο, ἀνάβαση ἀριστερά στην ὁδό Λεωνίδου, ἀριστερά στην ὁδό Καποδιστρίου, ὅπου ἔξω ἀπό τό Δικαστικό Μέγαρο θα τελεσθεῖ Ἀρχιερατική Δέησις ὑπό τοῦ Σεβασμιωτάτου κ. Συμεών, κατεύθυνση ἀριστερά και κατάβαση στην ὁδό Λεωσθένους Δεδούση, ἀριστερά στην ὁδό Παλαιολόγου καί ἐπιστροφή στον Ἱερό Ναό.)

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2022

07:00 π.μ. Ὄρθρος και Θεία Λειτουργία επί τη μνήμη του Αγίου Νέστορος, μαθητού του Αγίου Δημητρίου.

• Μέχρι και την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου ὁ Ιερός Ναός θα παραμένει ανοικτός οπό τις 07:00 το πρωί μέχρι 23:00 μ.μ. τό βράδυ.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση