Εθελοντές από όλη τη Φθιώτιδα τρέχουν για την Κλιματική αλλαγή (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2022 08:08 Εθελοντές από όλη τη Φθιώτιδα τρέχουν για την Κλιματική αλλαγή (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Πέρασε τα σύνορα της Ελλάδας η σκυτάλη στις 24 Οκτωβρίου και σήμερα μέσω Δομοκού έφτασε στη Φθιωτική πρωτεύουσα. Στις 27 Οκτωβρίου αναχωρεί ιστιοπλοϊκά για Κύπρο…

Με τη συμμετοχή της Ελλάδας κι άλλων 17 χωρών πραγματοποιείται σκυταλοδρομία 7.767χλμ για την Κλιματική αλλαγή «Running Out of Time».

Η σκυτάλη πέρασε τα Ελληνικά σύνορα την περασμένη Δευτέρα (24/10) από τις Πρέσπες και διασχίζοντας τη χώρα, την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου πέρασε τα όρια της Φθιώτιδας, μέσω Φαρσάλων. Πρώτος σταθμός ο Δήμος Δομοκού. Από κει μια ομάδα πολλών εθελοντών, ανέλαβε να τη μεταφέρει στη Λαμία.

Δείτε το βίντεο:

Επόμενος σταθμός είναι ο Δήμος Καμένων Βούρλων και ακολουθεί ο Δήμος Λοκρών.

Αναλυτικά η διαδρομή στη χώρα μας περνά από: Καστοριά - Κλεισούρα - Πτολεμαΐδα - Ακρινή - Βέροια - Τρίλοφο - Κατερίνη - Πλαταμώνας - Γόννοι - Ροδιά - Λάρισα - Φάρσαλα - Δομοκό - Λαμία - Καμένα Βούρλα - Άγιο Κωνσταντίνο - Σκάλα - Μαρτίνο - Ακραίφνιο - Αλίαρτο - Θήβα - Οινόφυτα - Αυλώνα - Αφίδνες - Φράγμα Μαραθώνα - Μαραθώνια Διαδρομή - Ακρόπολη - Φάληρο, από όπου θα φύγει με ιστιοπλοϊκό για την Κύπρο στις 27 Οκτωβρίου 2022.

Τη σκυταλοδρομία υποστηρίζουν η UNESCO και η UNFCCC (United Nations Framework Convention on Climate Change), καθώς και σημαντικές προσωπικότητες, με προεξάρχοντα τον Οικουμενικό Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως, κ.κ Βαρθολομαίο, ο οποίος με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της ΕΕΠΦ, στηρίζει το μήνυμα της σκυτάλης, για την αναγκαιότητα της ποιοτικής, εκπαίδευσης για το κλίμα, ώστε να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η κλιματική αλλαγή.

Δείτε φωτογραφίες:

Παρακολουθήστε ζωντανά τη διαδρομή πατώντας ΕΔΩ.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση