Τέλη Μαρτίου η απόφαση των ασφαλιστικών μέτρων για τους κατοίκους του Κόμματος

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2023 16:40 Τέλη Μαρτίου η απόφαση των ασφαλιστικών μέτρων για τους κατοίκους του Κόμματος

Παραμένει σε ισχύ η προσωρινή διαταγή για κατασκευή πρόσθετων έργων ώστε να προστατευθούν οι κάτοικοι…

Μετά από πολύωρη ακροαματική διαδικασία, ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 4 το απόγευμα της Πέμπτης (16/2) στο Μονομελές Πρωτοδικείο Λαμίας, η συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων 50 κατοίκων της Κοινότητας Κόμματος του Δήμου Λαμιέων κατά του Ελληνικού Δημοσίου και της Ανώνυμης Εταιρίας, ως υπεύθυνοι για το έργο του Ε65.

Το Δικαστήριο να σημειωθεί ότι ξεκίνησε με δίωρη καθυστέρηση στις 12:00’ το μεσημέρι λόγω υπηρεσιακών υποχρεώσεων του Προέδρου της έδρας.

Εξετάστηκε ως μάρτυρας η υπεύθυνη τεχνικών έργων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας Αθανασία Ζωβοΐλη που υποστήριξε τον επανασχεδιασμό - τροποποίηση της μελέτης του έργου του Ε65, αλλά και ο ιδιώτης μελετητής Χ. Ανδρικόπουλος. Η πλευρά της εταιρίας υποστήριξε ότι η αντιπλημμυρική προστασία των οδικών αξόνων ανήκει στο ΕΛληνικό Δημόσιο και σε τοπικό επίπεδο αποκλειστικώς αρμόδια είναι η Περιφέρεια.

Υπέρ των κατοίκων παρενέβη και ως δικηγόρος ο Δήμαρχος Λαμιέων Ευθύμιος Καραΐσκος, ενώ στο LamiaReport μίλησε και η εκ των πλημμυροπαθών, Κατερίνα Μακρυνιώτη.

Δείτε το βίντεο:

Η απόφασή του Δικαστηρίου αναμένεται μέχρι τα τέλη Μαρτίου και μέχρι τότε ισχύει η προσωρινή διαταγή με την οποία θα πρέπει να γίνουν πρόσθετα εγκάρσια τεχνικά έργα, κατασκευή αντιπλημμυρικής τάφρου, οριοθετήσεις και διευθετήσεις της τάφρου Λαμίας και της νέας κοίτης του Σπερχειού με σκοπό την αντιπλημμυρική προστασία των κατοίκων του Κόμματος του Δήμου Λαμιέων.

Σημειώνουμε ότι στα Δικαστήρια Λαμίας βρέθηκε πολύς κόσμος που υποστηρίζει τους ανθρώπους της Κοινότητας, έτσι εκτός από τον κ. Καραΐσκο το παρών έδωσαν δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και συλλογικοτήτων, καθώς και οι υποψήφιοι Δήμαρχοι Λαμιέων Πανουργιάς Παπαϊωάννου και Παναγιώτης Ιακωβής.

Δείτε φωτογραφίες:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση