Το Επιμελητήριο Φθιώτιδας έκλεισε 75 χρόνια ζωής κι έκοψε την πίτα του

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2023 14:45 Το Επιμελητήριο Φθιώτιδας έκλεισε 75 χρόνια ζωής κι έκοψε την πίτα του

Χρονιά ορόσημο για την στήριξη της ανάπτυξης και της επιχειρηματικότητας του τόπου. Τιμήθηκαν οι κκ Μήτσης, Υφαντής και Κουτσιανάς, ενώ τιμητική πλακέτα παρέλαβε η κόρη του πρόωρα χαμένου Στέλιου Μακρή…

Μετά από δύο χρόνια πανδημίας και περιορισμών, το Επιμελητήριο Φθιώτιδας επέστρεψε στις ανοιχτές εκδηλώσεις με την καθιερωμένη κοπή της Βασιλόπιτας, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (18/2) το βράδυ στο κέντρο «Πασιάκος».

Μια εκδήλωση που σηματοδοτεί την νέα προσπάθεια εξωστρέφειας και υποστήριξης της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας, όπως αποτυπώνεται στις προθέσεις του Διοικητικού του Συμβουλίου.

Φέτος, συμπληρώθηκαν 75 χρόνια ζωής από τη σύστασή του με το Βασιλικό Διάταγμα του 1948 και βρίσκεται αντιμέτωπο με νέες προκλήσεις για τη στήριξη των επιχειρήσεων, βγαίνοντας από μια μακρά περίοδο οικονομικής αβεβαιότητας που συμπληρώθηκε από την υγειονομική κρίση.

Χρονιά ορόσημο, όπως επισήμανε και στη σύντομη ομιλία του ο Πρόεδρος του, Αθανάσιος Κυρίτσης, αναφερόμενος στα πεπραγμένα και στις μελλοντικές δράσεις του Επιμελητηρίου, για την στήριξη της ανάπτυξης και της επιχειρηματικότητας του τόπου.

Στο κλείσιμο της ομιλίας του ο κ. Κυρίτσης ευχαρίστησε όλο το έμψυχο δυναμικό του Επιμελητηρίου, το Διοικητικό Συμβούλιο για την όμορφη συνεργασία και τη συμπόρευση όλα τα προηγούμενα χρόνια, καθώς και τους υπαλλήλους & τους συνεργάτες που όλοι μαζί προσπαθούν για το καλύτερο.

Τέλος, ευχαρίστησε όλα τα μέλη που είναι δίπλα στο Επιμελητήριο και τόνισε ότι η γιορτή που διοργανώθηκε ήταν προς τιμήν τους, «γιατί το Επιμελητήριο είναι το σπίτι τους, το σπίτι όλων μας»!

Ακολούθησαν οι ομιλίες από τον Λαμιώτη Καθηγητή Διεθνών Σχέσεων  του Παντείου Πανεπιστημίου Κώστα Υφαντή και του Νίκου Κουτσιανά Ιδρυτή των Apivita & CEO Symbeeosis.

Οι δύο ομιλητές παρέλαβαν και τιμητική πλακέτα, ο πρώτος για το ακαδημαϊκό και ερευνητικό του έργο και ο κ. Κουτσιανάς για την μακροχρόνια συνεισφορά του στο επιχειρείν.

Τιμητική πλακέτα δόθηκε και στον Διευθύνοντα Σύμβουλο  του ομίλου MITSISHOTELS, Σταύρο Μήτση ο οποίος μάλιστα αναφέρθηκε στη μεγάλη επένδυση αξιοποίησης των ακινήτων Δημοσίου στα Καμένα Βούρλα.

Ξεχωριστή στιγμή της βραδιάς η απονομή τιμητικής πλακέτας στη μνήμη του μέλους του ΔΣ του Επιμελητηρίου, Στέλιου Μακρή, ο οποίος έφυγε σε ηλικία 61 ετών τον περασμένο Νοέμβριο. Την πλακέτα παρέλαβε η κόρη του Μαριάντζελα Μακρή, η οποία συγκινημένη ευχαρίστησε το Επιμελητήριο και τους ανθρώπους που δεν ξεχνούν τον πατέρα της.

Ακολούθησε δεξίωση με μουσικό πρόγραμμα από μαθητές του Μουσικού Σχολείου Λαμίας.

Την κοπή της πίτας ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ Συμεών, ενώ παρευρέθηκαν ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, ο Συμπρόεδρος των Οικολόγων Πρασίνων Δημήτρης Πολιτόπουλος, οι Βουλευτές Φθιώτιδας Γιώργος Κοτρωνιάς, Ελένη Μακρή - Θεοδώρου και  Γιάννης Σαρακιώτης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος Φάνης Σπανός, ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας Ηλίας Σανίδας, οι Δήμαρχοι Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος, Μακρακώμης Γιώργος Χαντζής και Δομοκού Μπάμπης Λιόλιος, πολλοί ακόμη εκπρόσωποι του πρώτου και δεύτερου βαθμού αυτοδιοίκησης, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Αντώνης Αυγερινός, Πρόεδροι Επιμελητηρίων, Επιστημονικών Φορέων και Επαγγελματικών Οργανώσεων, Εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, παραγωγικών και πολιτιστικών φορέων και φυσικά, έμποροι, επαγγελματίες και επιχειρηματίες του τόπου.

Την παρουσίαση της εκδήλωσης είχε η δημοσιογράφος του Star Κεντρικής Ελλάδος Βίκυ Κοτσιμπού.

Δείτε φωτογραφίες:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση