Δυστύχημα στα Τέμπη: Φοιτητής άλλαξε βαγόνι 5' πριν από την τραγωδία και σώθηκε

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 02 Μαρτίου 2023 10:51 Δυστύχημα στα Τέμπη: Φοιτητής άλλαξε βαγόνι 5' πριν από την τραγωδία και σώθηκε (φωτο intime)

Έφυγε από το πρώτο βαγόνι 5 λεπτά πριν από τη σύγκρουση των τρένων.

Την περιπέτειά του και τις στιγμές που έζησε στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη περιέγραψε ένας 20χρονος Χανιώτης φοιτητής, ο οποίος μάλιστα ανέφερε ότι 5 λεπτά πριν από την μοιραία σύγκρουση βρισκόταν στο πρώτο βαγόνι της αμαξοστοιχίας.

Σύμφωνα με το Flashnews.gr ο Παντελής Ν., ο οποίος σπουδάζει στη σχολή Μηχανικών Περιβάλλοντος στη Θεσσαλονίκη, ταξίδευε με το μοιραίο τρένο για Θεσσαλονίκη αλλά ήταν επιβάτης του τρίτου βαγονιού. Γλίτωσε μόνο με χτυπήματα στα πόδια και γρατζουνιές στο πρόσωπο.

Ο 20χρονος Χανιώτης ανέφερε ότι 5 λεπτά πριν γίνει η μοιραία σύγκρουση, ήταν στο πρώτο βαγόνι όπου υπάρχει το κυλικείο καθώς πήγε εκεί για να αγοράσει μια σοκολάτα. «Μίλησα μάλιστα για λίγη ώρα με την ταμία, χαιρετηθήκαμε και έφυγα», τονίζει ο ίδιος.

Σύμφωνα με όσα περιγράφει επέστρεψε στην θέση του και για καλή του τύχη, δεν καθόταν δίπλα του άλλος επιβάτης. Αυτό ήταν κομβικό, αφού όταν έγινε το δυστύχημα, ο φοιτητής ήταν ξαπλωμένος, φορώντας μπουφάν, κουκούλα και ακουστικά και εφόσον ήταν σε τέτοια θέση δεν εκτοξεύθηκε την ώρα της σύγκρουσης

«Εκεί που ήμουν ξαπλωμένος στο κάθισμα, ξαφνικά άρχισε η ανατάραξη. Ο οδηγός πάτησε φρένα και έβγαιναν σπίθες. Μετά από λίγα δευτερόλεπτα νιώσαμε να φεύγει το τρένο από τις ράγες. Πέφτω στα καθίσματα. Αυτά ευτυχώς με απορρόφησαν καθώς δεν υπήρχαν άτομα. Το τρένο πήγε εκτός και ξαφνικά ακούστηκε ένα μπαμ. Εκεί το τρένο σταμάτησε» περιγράφει.

Τέμπη: «Έμπαιναν καπνοί, μόνο γκρι χρώμα έβλεπα»

Κατόπιν ο φοιτητής περιγράφει τις σκηνές που ακολούθησαν της σύγκρουσης. «Έμπαιναν καπνοί. Μόνο γκρι χρώμα έβλεπα. Έβλεπα κόσμο τραυματισμένο να κλαίει. Ήμουν τυχερός γιατί καθόμουν στην αριστερή πλευρά και δεν έπεσαν πάνω μου πράγματα, αφού αυτά, δυστυχώς, έπεσαν πάνω σε επιβάτες που κάθονταν δεξιά και τους τραυμάτισαν», αναφέρει και θυμάται πως τόσο ο ίδιο όσο και υπόλοιποι επιβάτες αναζητούσαν εν μέσω πανικού μια έξοδο για να βγουν από το βαγόνι.

«Δεν άνοιγαν οι πόρτες. Βρήκα ένα παράθυρο με σπασμένο το τζάμι. Ήταν ολότελα σπασμένο. Φώναξα και άλλους για να βγούμε από κει. Ήταν όμως μεγάλο το ύψος. Δεν είχαμε άλλη επιλογή. Πηδήξαμε έξω να σωθούμε. Βγαίνοντας είδα μια γυναίκα ακρωτηριασμένη. Σοκ» τονίζει.

Με γλαφυρό τρόπο ο 20χρονος Χανιώτης αναφέρεται και στις στιγμές που ακολούθησαν με πολλούς επιβάτες να προσπαθούν να επικοινωνήσουν με δικά τους άτομα ανταλλάσσοντας κινητά μεταξύ τους, αφού κάποιοι είχαν χάσει τα δικά τους ή δεν είχαν μπαταρία.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση