«Το βαγόνι 1 και το κυλικείο είχαν συμπιεστεί κάτω από το βαγόνι 2 που είχε αρπάξει φωτιά»

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 10 Μαρτίου 2023 07:48 «Το βαγόνι 1 και το κυλικείο είχαν συμπιεστεί κάτω από το βαγόνι 2 που είχε αρπάξει φωτιά»

Συγκλονιστική περιγραφή από τον Συντονιστή Επιχειρήσεων Π.Υ. Στερεάς Ελλάδας - Θεσσαλίας Υποστράτηγο Ευάγγελο Φαλάρα…

Στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ μίλησε ο Υποστράτηγος Π.Σ. και Συντονιστής Π.Υ. Στερεάς Ελλάδας - Θεσσαλίας, Ευάγγελος Φαλάρας.

Ήταν από τους πρώτους που έφτασε στον τόπο του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη και είδε με τα ίδια του τα μάτια τον εφιάλτη από τη σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών.

Όπως περιγράφει ο Υποστράτηγος, από το πρώτο λεπτό που ειδοποιήθηκε το «112», τα πιο κοντινά πέντε οχήματα από Πυργετό, Λεπτοκαρυά, τον 3ο Πυροσβεστικό Σταθμό Λάρισας, τη ΒΙΠΕ Λάρισας και την ΕΜΑΚ έφυγαν για το σημείο.

«Σε 17 λεπτά το πολύ έφτασαν στο σημείο», αποκαλύπτει ο Συντονιστής Στερεάς - Θεσσαλίας, ενώ ο ίδιος έφτασε στις 12:04'

Ο κ. Φαλάρας περιγράφει τις εικόνες που είδε και βάζει στη σειρά ποια βαγόνια βρέθηκαν που, ξεκαθαρίζοντας ότι αμέσως μετά το βαγόνι της μηχανής, υπήρχε το βαγόνι της Α΄ Θέσης (Βαγόνι 1) και μετά το κυλικείο. Ακολουθούσε το πρώτο βαγόνι της 2ης θέσης (Βαγόνι 2).

Από τη σύγκρουση είχαν φύγει ανατολικά των ραγών (δεξιά όπως ανεβαίνει το τραίνο από Αθήνα - Θεσσαλονίκη), οι δύο μηχανές (της επιβατικής και της εμπορικής) και «το βαγόνι 1 και το κυλικείο είχαν συμπιεστεί κάτω από το βαγόνι 2 που είχε αρπάξει φωτιά».

Ακούστε τα όσα συγκλονιστικά περιέγραψε στους δημοσιογράφους Β. Χιώτη και Ν. Παπαδόπουλο:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση