Λαμία: Δείτε πως ήταν η πλατεία Πάρκου το 1940

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 11 Απριλίου 2023 08:00 Λαμία: Δείτε πως ήταν η πλατεία Πάρκου το 1940

«Η πλατεία Πάρκου ήταν το κέντρο της ζωής της πόλης....», σημειώνει ο Όμιλος Λαμιωτών, που ανήρτησε αυτή την υπέροχη φωτογραφία.

Έτσι ήταν η πλατεία Πάρκου την εποχή του 1940. Με περισσότερο πράσινο και με περισσότερη ζωντάνια. Ήταν πραγματικά το επίκεντρο για όλες τις δραστηριότητες.

Δείτε τι αναφέρει στην ανάρτησή του ο Όμιλος Λαμιωτών.

«Η Πλατεία Πάρκου στα 1940. Δεξιά επάνω, στην αρχή της φωτογραφίας, στην αρχή της οδού Βενιζέλου, το καφενείο του Καρπούζα που για χρόνια σέρβιρε και "ναργιλέ". Η πλατεία ήταν το στέκι των λούστρων, των αχθοφόρων και των πλανόδιων φωτογράφων με τον τρίποδα.
Ηταν το κέντρο της ζωής της πόλης . Φαρμακεία , καφενεία , ζαχαροπλαστεία , περίπτερα , εφημερίδες , λαχεία , καστανάδες , λούστροι , καλαμπόκια , μαλλί της γριάς , φωτογράφοι , το ετήσιο πανηγύρι με τις λάμπες ασετυλίνης ..... Εκεί δίνονταν τα ραντεβού , ήταν το νυφοπάζαρο - η '' παραλία'' - ιδιαίτερα πριν την πεζοδρόμηση της Ρήγα Φεραίου.
Ποσο ομορφη ηταν η Πλατεια Παρκου την εποχη εκεινη!!!!
ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ!!!!
»

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση