Εκπαιδευτική δράση 1ου Δημοτικού Γοργοποτάμου: «Γνωρίζοντας τα επαγγέλματα του τόπου μας»

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 10 Απριλίου 2023 13:21 Εκπαιδευτική δράση 1ου Δημοτικού Γοργοποτάμου: «Γνωρίζοντας τα επαγγέλματα του τόπου μας»

Οι μικροί μαθητές έγιναν περιηγητές, ρεπόρτερ και φωτογράφοι!

 Το 1ο  Δ.Σ. Γοργοποτάμου και ειδικότερα οι μαθητές της Ε’ τάξης, υλοποίησαν την Τετάρτη 5 Απριλίου 2023 εκπαιδευτική δράση στο χωριό τους το Μοσχοχώρι, η οποία περιελάμβανε περιήγηση στο χωριό και συνεντεύξεις από επαγγελματίες του χωριού, προκειμένου οι μαθητές να συλλέξουν πληροφορίες για τα επαγγέλματα του τόπου τους.

Οι μικροί μαθητές έγιναν περιηγητές, ρεπόρτερ και φωτογράφοι.

Φωτογράφισαν διάφορους επαγγελματίες του χωριού στον χώρο εργασίας τους (ιδιοκτήτρια φούρνου, μοδίστρα, κομμώτρια, αγρότη, ιδιοκτήτη μίνι μάρκετ, κρεοπώλη, φαρμακοποιό, γιατρό και ιδιοκτήτη καφετέριας) και στη συνέχεια τους  πήραν συνέντευξη σχετικά με το επάγγελμα τους.

Όλοι με χαρά εξήγησαν στα παιδιά τους λόγους για τους οποίους επέλεξαν να μείνουν στο χωριό και να ασκήσουν ο καθένας το αντίστοιχο επάγγελμα. Επίσης, μοιράστηκαν με τα παιδιά τις εμπειρίες, τις απαιτήσεις, τις αγωνίες καθώς και μικρά μυστικά της δουλειάς τους και έλυσαν με προθυμία τις απορίες των μικρών μαθητών.

Τη δράση, η οποία εντάσσεται στα πλαίσια των δράσεων του αειφόρου σχολείου, οργάνωσαν και συντόνισαν οι εκπαιδευτικοί κ. Γιαννακάκος Νικόλαος, δάσκαλος της Ε’ τάξης και η κα Κυργιοπούλου Αναστασία εκπ/κός αγγλικής γλώσσας του σχολείου.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση