Γέμισε παράτυπους μετανάστες η Σκύρος - Δύο συλλήψεις

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 21 Απριλίου 2023 11:14 Γέμισε παράτυπους μετανάστες η Σκύρος - Δύο συλλήψεις

Τρεις ανήλικοι μεταξύ των επιβατών του «δουλεμπορικού» ιστιοφόρου…

Το δρόμο για την Ευρώπη και την ελπίδα, από τα παράλια της Τουρκίας πήραν ακόμη 27 μετανάστες την Τετάρτη 19 Απριλίου. Το ταξίδι τους όμως σταμάτησε στη Σκύρο όπου ντόπιοι τους εντόπισαν και ειδοποίησαν το Λιμεναρχείο.

Οι μετανάστες, 7 γυναίκες και 20 άνδρες, μεταξύ των οποίων και τρία (3) ανήλικα άτομα, εντοπίστηκαν στον επαρχιακό δρόμο στην περιοχή “ΝΥΦΙ”. Όλοι τους μεταφέρθηκαν στο ΑΤ Σκύρου καθώς αστυνομικοί επιχείρησαν από κοινού με τους Λιμενικούς.

Συγχρόνως, διαπιστώθηκε η ύπαρξη ιστιοφόρου σκάφους μετά βοηθητικής λέμβου, στην θαλάσσια περιοχή όρμου “ΡΕΝΕΣ” Σκύρου, το οποίο πιθανότατα ήταν το μέσο μεταφοράς τους.

Το εν λόγω Ι/Φ μετά της λέμβου, εντοπίστηκε από δύο περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ρυμουλκήθηκε με ασφάλεια στον λιμένα Λιναριάς Σκύρου και κατόπιν ελέγχου, κατασχέθηκε.

Τέλος, πρωινές ώρες της Πέμπτης (20/4), στο πλαίσιο ερευνών από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής εντοπίστηκαν στη χερσαία ζώνη λιμένα Λιναριάς δύο (2) 50χρονοι αλλοδαποί, οι οποίοι συνελήφθησαν διότι αναγνωρίστηκαν ως οι χειριστές του ανωτέρω σκάφους και στη συνέχεια ομολόγησαν την πράξη τους. Κατηγορούνται για παράνομη είσοδο στη χώρα, όπως και οι υπόλοιποι αλλοδαποί, αλλά και για παράνομη μεταφορά πολιτών τρίτων χωρών στην Ελλάδα, κατηγορία που επισύρει τουλάχιστον 10ετη κάθειρξη για κάθε ένα από τα μεταφερόμενα πρόσωπα.

Την προανάκριση διενεργεί το Λιμεναρχείο Σκύρου.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση