«Διάκεια 2023»: Η Λαμία και η Φθιώτιδα τίμησαν τον ήρωα Αθανάσιο Διάκο

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 24 Απριλίου 2023 13:59 «Διάκεια 2023»: Η Λαμία και η Φθιώτιδα τίμησαν τον ήρωα Αθανάσιο Διάκο

Πραγματοποιήθηκαν στην πόλη της Λαμίας οι εκδηλώσεις «Διάκεια 2023» σε ανάμνηση της μάχης της Αλαμάνας και του μαρτυρικού θανάτου του κορυφαίου αγωνιστή και εμβληματικού εθνομάρτυρα της εθνεγερσίας του 1821, Αθανάσιου Διάκου.

Ο Αθανάσιος Διάκος, πρωταγωνιστής της Ελληνικής Επανάστασης, με την ακλόνητη πίστη στον αγώνα για την Ελευθερία της Πατρίδας, το φρόνημά του, την γενναιότητά του και την αυτοθυσία στα 33 χρόνια του, έδωσε για την ελευθερία της πατρίδας φωτεινό παράδειγμα, οδηγό, στους επαναστατημένους Έλληνες.

Μετά την επιμνημόσυνη δέηση από τον Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμεών στον Ιερό ναό Αγίου Γεωργίου Λαμίας, τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο του ήρωα στην οδό Καλύβα - Μπακογιάννη.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο άγαλμα του Αθανασίου Διάκου στην πλατεία που φέρει το όνομά του.

Το παρών στις εκδηλώσεις έδωσαν ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας,  ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας Ηλίας Σανίδας, ο Δήμαρχος Λαμιέων Ευθύμιος Καραΐσκος, οι Βουλευτές Φθιώτιδας Γιώργος Κοτρωνιάς και Ελένη Μακρή - Θεοδώρου, Αυτοδιοικητικοί Α΄ και Β΄ Βαθμού, Εκπρόσωποι Σωμάτων Ασφαλείας, η Περιφερειακής Δ/ντρια Α΄/θμιας και Β΄/θμιας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας Ελένη Μπενιάτα και τοπικοί φορείς της περιοχής.  

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση