Στερεά: Ο σκύλος εντόπισε τις ναρκωτικές ουσίες

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 18 Ιουλίου 2023 08:44 Στερεά: Ο σκύλος εντόπισε τις ναρκωτικές ουσίες

Πλήθος συλλήψεων το τελευταίο 6ημερο…

Στο πλαίσιο των συστηματικών και εντατικών ελέγχων που πραγματοποιούν στελέχη των Υπηρεσιών της 4ης ΠΕ.ΔΙ.Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. κατόπιν σχετικών εντολών της καθώς έχει το συντονσιμό, διενεργήθηκαν την περασμένη Παρασκευή (14-07-2023) στην περιοχή επιβατικού λιμένα Μαντουδίου (Κυμασίου), ευρείας έκτασης  προγραμματισμένοι νομότυποι έλεγχοι από κλιμάκιο ανδρών της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών  (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου (με συνδρομή αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών  ουσιών – Κ9) και Οργάνων του Λιμενικού Σταθμού Μαντουδίου.

Στους ελέγχους κατελήφθησαν  δύο (02) Έλληνες ηλικίας 43 και 28 ετών στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν αντίστοιχα α) μία (01) νάιλον  συσκευασία ηρωίνης μικτούς βάρους 30,6 γραμμαρίων, ένα (01) δισκίο STENDON και μία (01) ζυγαριά  ακριβείας και β) ένα (01) πλαστικό φιαλίδιο που περιείχε ακατέργαστη κάνναβη μεικτού βάρους 12,6  γραμμαρίων και έναν πλαστικό τρίφτη με υπολείμματα κάνναβης.

Οι συγκεκριμένες ναρκωτικές ουσίες και αντικείμενα κατασχέθηκαν από Λιμενικό Σταθμό Μαντουδίου και διενεργήθηκαν προανακρίσεις στο πλαίσιο της  αυτόφωρης διαδικασίας.

Ο πρώτος συλληφθείς προσήχθη ενώπιον Εισαγγελέως  Υπηρεσίας Πλημμελειοδικών Χαλκίδας και αφού παραπέμφθηκε στην Α΄ Τακτική ανακρίτρια, αφέθηκε  ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, ενώ ο δεύτερος αφέθηκε ελεύθερος κατόπιν προφορικής εντολής  Εισαγγελέως Υπηρεσίας Πλημμελειοδικών Χαλκίδας και η σχηματιζόμενη κατά αυτού δικογραφία πρόκειται  υποβληθεί στο πλαίσιο τακτικής διαδικασίας.

Η 4η ΠΕ.ΔΙ.Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. στο πλαίσιο της πάταξης του  φαινομένου της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών προγραμματίζει τη διενέργεια σχετικών ελέγχων  και σε έτερους λιμένες και περιοχές δικαιοδοσίας της.

Να σημειωθεί ότι στο διάστημα από 10 μέχρι 16 Ιουλίου εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν σε μεμονωμένα περιστατικά από τις Λιμενικές Αρχές Καβάλας, Χίου, Βόλου, Ραφήνας, Αλεξανδρούπολης, Ελευσίνας, Σκιάθου, Σαμοθράκης και Μαντουδίου, συνολικά:

113,36 γραμμάρια ακατέργαστης ινδικής κάνναβης,

30,06 γραμμάρια ηρωίνης,

δύο (02) αυτοσχέδια τσιγάρα με φυτικά αποσπάσματα κάνναβης,

ένα (01) αυτοσχέδιο τσιγάρο αναμεμειγμένο με καπνό με κάνναβη,

ένα (01) δισκίο STENDON,

17,3 γραμμάρια καπνού εμποτισμένου με έλαιο κάνναβης,

Μία (01) πίπα ατμίσματος ελαίου κάνναβης,

τρεις (03) τρίφτες επεξεργασίας κάνναβης και

μία (01) ζυγαριά ακριβείας.

Από τις ανωτέρω Λιμενικές Αρχές που διενεργούν τις προανακρίσεις, συνελήφθησαν συνολικά δεκαέξι (16) Έλληνες και δύο (02) αλλοδαποί.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση