Φωτιά στην Κάρυστο: Εκκενώνονται τέσσερις οικισμοί - Το μήνυμα από το 112

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 23 Ιουλίου 2023 19:20 Φωτιά στην Κάρυστο: Εκκενώνονται τέσσερις οικισμοί - Το μήνυμα από το 112

Οι κάτοικοι καλούνται να μετακινηθούν προς Κάρυστο - Aυτήν την ώρα στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι

Μήνυμα από το 112 για εκκένωση τεσσάρων οικισμών εστάλη στους κατοίκους των περιοχών Λιβάδι, Ποτάμι, Περναράκι και Πλατανιστός στην Κάρυστο, καθώς η πυρκαγιά που μαίνεται στην περιοχή είναι εκτός ελέγχου.

Οι κάτοικοι καλούνται να μετακινηθούν προς Κάρυστο.

Η κατάσταση κρίνεται από την πυροσβεστική ως ανησυχητική, καθώς αυτήν την ώρα στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

karystos-1
karystos-2
karystos-3

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας κ. Κελαϊδίτης σημείωσε ότι «μπορεί η φωτιά να απέχει 2 χιλιόμετρα από το χωριό (σημ. Πλατανιστός) ωστόσο έχει ισχυρό αέρα, χαμηλή βλάστηση, πολύ καπνό και αποπνικτική ατμόσφαιρα».

«'Εχουν ενισχυθεί ιδιαίτερα οι επίγειες δυνάμεις. Ωστόσο όμως τα εναέρια μέσα, που υπήρχαν στην περιοχή, έχουν αποχωρήσει αυτή την ώρα» υπογραμμίζει και ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός.

Σύμφωνα με τον κ Σπανό έχει ξεκινήσει η διαδικασία εκκένωσης των χωριών μετά το μήνυμα που έχει αποσταλεί από το 112.

Την απομάκρυνση των κατοίκων συντονίζουν αυτή την ώρα οι αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται στο σημείο σε συνεργασία με την Πυροσβεστική. Η φωτιά εξαπλώθηκε γρήγορα, καίγοντας δέντρα και χαμηλή βλάστηση.

Στο σημείο επιχειρούν ήδη 26 πυροσβέστες με 9 οχήματα, ένα πεζοπόρο τμήμα, ενώ πραγματοποιούν ρίψεις νερού δύο αεροσκάφη ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αναμένεται να ενισχυθούν.

φωτογραφίες / video: www.karystiapost.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση