Φθιώτιδα: Έτρεχαν τη νύχτα οι πυροσβέστες για πυρκαγιές

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 07 Αυγούστου 2023 08:07 Φθιώτιδα: Έτρεχαν τη νύχτα οι πυροσβέστες για πυρκαγιές

Δίπλα στις εθνικές οδούς Λαμίας - Αθηνών και Λαμίας - Καρπενησίου…

Μέχρι αργά το βράδυ της Κυριακής (6/8) έτρεχαν οι πυροσβέστες για πυρκαγιές σε όλη τη Φθιώτιδα, ευτυχώς προλαβαίνοντας τις φλόγες στο πρώτο στάδιό τους και πετυχαίνοντας την κατάσβεσή τους.

Γύρω στις 21:30’ το βράδυ, πυρκαγιά εκδηλώθηκε στον παράδρομο της εθνικής οδού Αθηνών - Λαμίας στο ύψος των διοδίων της Αγίας Τριάδας.

Επίσης μία ώρα αργότερα, πυρκαγιά εκδηλώθηκε στην εθνική οδό Λαμίας - Καρπενησίου στο 20ο χλμ στο ύψος του Προφήτη Ηλία.

Και στις δύο περιπτώσεις η επέμβαση των πυροσβεστικών οχημάτων ήταν άμεση.

Στη δεύτερη πυρκαγιά χρειάστηκε και η ρύθμιση της κυκλοφορίας από την αστυνομία καθώς τα πυροσβεστικά έπρεπε να ενεργήσουν σε δύσκολο σημείο και με ιδιαίτερα αυξημένη κίνηση στην κάθοδο, λόγω επιστροφής εκδρομέων.

Ο χάρτης πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς

Οι ενισχυμένοι άνεμοι (κυρίως από την Τρίτη 8/8), ανεβάζουν και πάλι τον κίνδυνο πυρκαγιάς, παρά την υποχώρηση των πολύ υψηλών θερμοκρασιών.

Για την Δευτέρα 7 Αυγούστου η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έδωσε τον παρακάτω χάρτη επικινδυνότητας με τη Βοιωτία και τη μισή Φωκίδα να βρίσκονται στο «κίτρινο», κατηγορία κινδύνου «3».

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση