«Έφυγε» η αγαπημένη "γιαγιά των Ραχών"

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 31 Αυγούστου 2023 09:21 «Έφυγε» η αγαπημένη "γιαγιά των Ραχών"

Σε ηλικία 88 ετών «έφυγε» για το μεγάλο ταξίδι η "κυρα-Βαγγελιώ" ή "Αρχόντισσα" ή "γιαγιά των Ραχών", όπως την αποκαλούσαν οι περισσότεροι.

Η Βαγγελιώ Καραγεώργου με καταγωγή από το Κρίκελλο Ευρυτανίας, υπήρξε γυναίκα σύμβολο για την εποχή της, αφού σε ηλικία 40 ετών έμεινε χήρα με τρία μικρά παιδιά και παρά τις φοβερά δύσκολες συνθηκες της εποχής καταφερε με το δυναμισμό της και την αξιοπρέπειά της, να κερδίσει το σεβασμό όλων και να γίνει μια επιτυχημένη επαγγελματίας και στυλοβάτης της μεγάλης οικογένειας που δημιούργησε.

Η "κυρα-Βαγγελιώ" ξεκίνησε την ταβέρνα από το 1956 με μια μικρή ψησταριά όπου έψηνε σουβλάκια, τα οποία ήταν ονομαστά όχι μόνο στην ανατολική Φθιώτιδα, αλλά και στη Λαμία. Στη συνέχεια η ταβέρνα εξελίχθηκε έγινε αγαπημένο στέκι κάτοικων και επισκεπτών, ενώ μετά από χρόνια πέρασε στη επόμενη γενιά και εγινε η "Βεράντα του Νίκου". Η "γιαγιά" όμως ήταν πάντα εκεί έχοντας την "υψηλή" επιστασία.

Ήταν η "Αρχόντισσα", πάντα όμορφη, περιποιημένη και υπερήφανη μέχρι τελευταία στιγμή. Κανείς δεν ήξερε τι κουβαλούσε μέσα της και πόσα δύσκολα πέρασε. Για την "κυρα-Βαγγελιώ" αυτό που μετρούσε ήταν το ήθος, η αξιοπρέπεια και ο σεβασμός.

Ήταν πάντα με το χαμόγελο και σκορπούσε αγάπη. Πολύ δοτική, άνθρωπος της προσφοράς, με πλούσιο φιλανθρωπικό έργο που ελάχιστοι γνώριζαν, αφού όλα τα έκανε διακριτικά και αθόρυβα χωρίς να το "φωνάζει" προς τα έξω.

Η αγαπημένη "γιαγιά των Ραχών", έφυγε από τη ζωή γεμάτη και ευτυχισμένη, αφού πέρα από τα τρία παιδιά της, αξιώθηκε να δει επτά εγγόνια και ένα δισέγγονο.

Η κηδεία της έγινε σήμερα Τετάρτη στις 4:30΄ το απόγευμα στον Ιερό Ναό του Αγίου Γρηγορίου στην παραλία Ραχών.

Το LamiaReport εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια.

ΥΓ: Επειδή η "γιαγιά των Ραχών" πάντα βοηθούσε τα ιδρύματα της περιοχής, επιθυμία της οικογένειας ειναι αντί στεφάνων να ενισχυθεί οικονομικά το Παράρτημα Προστασίας Παιδιού Φθιώτιδας (πρώην Ορφανοτροφείο Αρρένων Λαμίας).

Το ΙΒΑΝ του λογαριασμού είναι: GR7602601210000140200571784

.......................................................................................
«Σήμερα που γιορτάζει το εκκλησάκι μας.
Ο Αϊ Γιαννάκης μας όπως έλεγες.
Καλό σου ταξίδι Αρχόντισσα μας
», έγραψαν οι εγγονές της ανεβάζοντας αυτή την τρυφερή φωτογραφία με τη γιαγιά τους.


 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση