Ανέβηκε επικίνδυνα η στάθμη του Πηνειού - Ζητείται απομάκρυνση όσων είναι εντός της πλημμυρικής ζώνης

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 07 Σεπτεμβρίου 2023 21:15 Ανέβηκε επικίνδυνα η στάθμη του Πηνειού - Ζητείται απομάκρυνση όσων είναι εντός της πλημμυρικής ζώνης

Ποιες περιοχές θεωρούνται ότι βρίσκονται εντός της πλημμυρικής ζώνης του Πηνειού.

Με ανακοίνωση του ο δήμος Λαρισαίων καλεί τους πολίτες λόγω της ιδιαίτερα μεγάλης ποσότητας νερού του Πηνειού ποταμού και για προληπτικούς λόγους, υπάρχει ανάγκη απομάκρυνσης όσων βρίσκονται εντός της πλημμυρικής ζώνης του ποταμού που περικλείεται από την κοίτη του ποταμού έως το ανάχωμα της οδού Σάκη Καράγιωργα και από την γέφυρα της Νέας Σμύρνης έως και τον Βιολογικό καθαρισμό (περιοχή Αγίας Μαρίνας).

Κακοκαιρία Daniel: Ανέβηκε επικίνδυνα η στάθμη του Πηνειού - Ζητείται απομάκρυνση όσων είναι εντός της πλημμυρικής ζώνης

Ειδικότερα, καλούνται να απομακρυνθούν, το συντομότερο δυνατό, όσοι διατηρούν μονάδες με ζώα, μικρές επιχειρήσεις κλπ, όλοι όσοι βρίσκονται στην συγκεκριμένη περιοχή.

 
Κακοκαιρία - Πηνειός
Κυβερνητικό κλιμάκιο στην περιοχή - Κέντρο επιχειρήσεων η Λάρισα

Στο μεταξύ, με απόφαση Μητσοτάκη και σε συνεννόηση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας δημιουργείται Κέντρο Επιχειρήσεων στη Λάρισα, για τον καλύτερο συντονισμό όλων των δράσεων σε Μαγνήσια, Καρδίτσα, Τρίκαλα, Λάρισα, το οποίο θα βρίσκεται σε άμεση συνεργασία και συντονισμό, κεντρικά, με το ΕΣΚΕΔΙΚ της Πολιτικής Προστασίας.

Για τον σκοπό αυτό, κυβερνητικό κλιμάκιο μεταβαίνει στη Λάρισα με την ακόλουθη κατανομή έργου:

1) Απεγκλωβισμοί από πλημμυρισμένες οικίες (Επιτελείς Εθνικής Αμυνας με επικεφαλής τον Διοικητή της Ά Στρατιάς Αντιστράτηγο Ι. Τσόπλο, Πυροσβεστική, ΕΛΑΣ)

2) Δίκτυα ηλεκτροδότησης (ΔΕΔΔΗΕ Ανάστ. Μάνος)

3) Δίκτυο υδροδότησης (Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Θοδ. Λιβάνιος)

4) Μεταφορικά δίκτυα (δρόμοι, τρένα, λιμάνια, αεροδρόμια) Υπουργός Υποδομών Χ. Σταϊκούρας, Υφυπουργός Ν. Ταχιάος)

5) Εφοδιασμός αποκλεισμένων περιοχών Μαγνησίας, Τρικάλων Καρδίτσας, με τρόφιμα, νερό, στέγη (Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χ. Τριαντόπουλος με υποστήριξη για την προσωρινή φιλοξενία, από το Υπουργείο Τουρισμού)

6) Πρόσβαση και λειτουργία δομών υγείας (Υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους).

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση