Λύτρωση από αέρος και με βάρκες για τους εγκλωβισμένους στα χωριά Παλαμάς και Μαραθέα Καρδίτσας - Συγκινητικό βίντεο με τις διασώσεις

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 08 Σεπτεμβρίου 2023 14:56 Λύτρωση από αέρος και με βάρκες για τους εγκλωβισμένους στα χωριά Παλαμάς και Μαραθέα Καρδίτσας - Συγκινητικό βίντεο με τις διασώσεις

Η βοήθεια με βάρκες, οι διασώσεις και οι απεγκλωβισμοί από αέρος ήδη ξεκίνησαν στα χωριά της Καρδίτσας και για εκατοντάδες κατοίκους στον Παλαμά, την Μαραθέα, τα Καλογριανά ήρθε η λύτρωση, καθώς η κακοκαιρία Daniel σάρωσε κυριολεκτικά τις περιουσίες τους, αφήνοντάς τους στο έλεος του Θεού χωρίς νερό και φαγητό.

Για δεύτερο 24ωρο δύο ελικόπτερα, το ένα εκ των οποίων είναι στρατιωτικό βρίσκονται στην περιοχή της Μαραθέας και πετώντας πάνω από το πλημμυρισμένο και αποκομμένο οδικώς χωριό, ήδη έχουν ξεκινήσει τις επιχειρήσεις διάσωσης.

SOS εκπέμπει η κα. Μαρία, κάτοικος του χωριού Μαραθέα για τους ανθρώπους που έχουν πραγματική ανάγκη και πρέπει να τους δοθεί άμεσα βοήθεια. «Είναι ένα ελικόπτερο από πάνω και προσπαθεί να μας προσεγγίσει. Ήδη με ένα στρατιωτικό πήραν μία κατάκοιτη ηλικιωμένη, την εγγονούλα της και μία οικογένεια με τρία ανήλικα παιδιά. Είναι τραγική η κατάσταση, θα πεθάνει κόσμος μπροστά στα μάτια μας. Αδιανόητο αυτό που ζούμε. Ούτε ρεύμα έχουμε ούτε πόσιμο νερό», λέει και συνεχίζει:

«Ας δώσουμε προτεραιότητα στους ανθρώπους που κινδυνεύουν άμεσα. Τώρα πήραν αυτούς τους ανθρώπους και υπάρχουν τρία άτομα που κάνουν αιμοκάθαρση. Μία γιαγιά που κάνει αιμοκάθαρση δεν μπορεί να περπατήσει, ενώ ένα άλλος κύριος έπρεπε να κάνει την αιμοκάθαρση την Τετάρτη και είναι Παρασκευή. Έχουμε και άρρωστα παιδάκια, έχουμε και ένα νεογνό 20 ημερών που τώρα θηλάζει, έχουμε εγκύους και καρδιακούς ανθρώπους χωρίς φάρμακα».

Η κα. Μαρία προσπαθεί όλες αυτές τις μέρες να παραμείνει ψύχραιμη αλλά το δραματικό έως τώρα 48ωρο χωρίς νερό δεν της αφήνει μεγάλα περιθώρια.

«Μας έχει πιάσει πανικός. Βλέπουμε τους συγγενείς μας τους γείτονές μας και δεν μπορούσαμε να τους βοηθήσουμε. Νιώθουμε ξεχασμένοι, μας τελειώνει και η μπαταρία στο κινητό. Δεν μας είχαν στείλει ούτε μία βάρκα. Ας μας πετάξουν στις ταράτσες εμφιαλωμένα νερά και γάλατα και αντιπυρετικά και σιρόπια για τα μικρά παιδιά. Ξέρουμε τι συμβαίνει με την κακοκαιρία. Άνθρωποι είμαστε και καταλαβαίνουμε τι περνούν και οι άλλοι».

Και στον Παλαμά Καρδίτσας, η κα. Ειρήνη, η γυναίκα που μίλησε χθες στο newsit.gr από την ταράτσα όπου βρίσκεται για περισσότερες από 48 ώρες με την οικογένειά της και τους γείτονες που φιλοξενεί, σήμερα σε νέα επικοινωνία που είχε το newsit.gr με την κάτοικο του Παλαμά, μας ενημερώνει ότι «ήρθε τώρα στο χωριό μας ο στρατός με βάρκες και μας έφεραν νερό. Τα παιδιά αυτά είναι άνθρωποι. Μας είπαν ότι ήρθαν από Αθήνα και ότι πηγαίνουν σε όλα τα χωριά. Μαζεύουν κόσμο μόνο με προβλήματα υγείας. Ήταν και γιατρός μέσα μπράβο τους. Ο άνθρωπος δάκρυζε όταν είδε τα παιδιά μας που έλεγαν ότι πεινάνε».

Βίντεο του newsit.gr από τους απεγκλωβισμούς κατοίκων στα χωριά Παλαμά και Μαραθέα Καρδίτσας:

Μάλιστα η κα. Ειρήνη, συγκινημένη αναφέρει στο newsit.gr «μας ενημέρωσαν ότι ήρθε πολύς στρατός. Μας είπαν ότι είχαν έρθει χθες ελικόπτερα αλλά εμείς δεν είδαμε ποτέ. Τους ευχαριστούμε, είχαμε απελπιστεί. Μακάρι κανένας άνθρωπος να μην βιώσει ποτέ αυτό που πάθαμε εμείς».

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση