Μητσοτάκης: Το κράτος θα είναι δίπλα στους πληγέντες - Αύριο θα ανοίξει η ειδική πλατφόρμα

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 10 Σεπτεμβρίου 2023 21:00 Μητσοτάκης: Το κράτος θα είναι δίπλα στους πληγέντες - Αύριο θα ανοίξει η ειδική πλατφόρμα

Όλα τα μέτρα που ανακοινώθηκαν από τον Πρωθυπουργό στη Θεσσαλία.

Την διαβεβαίωση ότι το κράτος θα σταθεί δίπλα στους πληγέντες από την πρωτοφανή κακοκαιρία στην Θεσσαλία έδωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την ολοκλήρωση ευρύτατης σύσκεψης στο συντονιστικό στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι ανοίγει άμεσα η πλατφόρμα για την αρωγή των πληγέντων, ανακοίνωσε ότι την Τρίτη θα μεταβεί στο Στρασβούργο προκειμένου να συναντηθεί με την Πρόεδρο της Κομισιόν για να ζητήσει οικονομική στήριξη από την ΕΕ. «Η κατάσταση απαιτεί και από την Ευρώπη να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ακόμα ότι το Σαββατοκύριακο θα μεταβεί στην Θεσσαλονίκη για τη ΔΕΘ όπου θα απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις για την κακοκαιρία. 

Πιο αναλυτικά

Θέλω να ευχαριστήσω ακόμα μια φορά όσους βρίσκονται στο πεδίο με αυταπάρνηση μέσα στις λάσπες προσπαθώντας ακόμα και σήμερα να σώσουν ανθρώπινες ζωές, ξεκίνησε την ομιλία του ο πρωθυπουργός από την Λάρισα όπου μετέβη για δεύτερη φορά σε 48 ώρες.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ακόμα ότι οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης θα συνεχιστούν έως ότου υποχωρήσουν τα νερά.

Σήμερα συζητήσαμε θέματα που έχουν να κάνουν με την δημόσια υγεία γιατί είναι πρώτη προτεραιότητα.

Θα φροντίσουμε όλοι οι πολίτες να είναι εκτός από ασφαλείς και υγιείς και θα παρακαλέσω όλους να ακούν τις οδηγίες του υπουργείου.

Καταλαβαίνω απόλυτα ότι η έννοια της επόμενης ημέρας έχει να κάνει με την αποκατάσταση των τραυμάτων που αφήνει η θεομηνία, τόνισε επίσης.

Το κράτος, είπε ο πρωθυπουργός ,θα είναι δίπλα στους πληγέντες και οι διαδικασίες θα τρέξουν γρήγορα, ενώ έκανε ειδική αναφορά στους κτηνοτρόφους λέγοντας ότι θα καλυφθούν στο ακέραιο οι αποζημιώσεις τόσο στους ίδιους όσο και στους αγρότες.

«Αύριο θα ανοίξει η ειδική πλατφόρμα.

Θα καλυφθούν και αγρότες και κτηνοτρόφοι μέσω του ΕΛΓΑ, θα είμαστε δίπλα τους σε κάθε βήμα για τη διαδικασία, χωρίς πολλή γραφειοκρατία», επισήμανε

Για τα νοσοκομεία είπε ότι είναι απολύτως εξοπλισμένα με το ΕΚΑΒ για να καλύψουν ζητήματα μεταφορών.

Ανακοίνωσε επίσης ότι την Τρίτη μεταβαίνει στο Στρασβούργο επικεφαλής κυβερνητικού κλιμακίου έτσι ώστε να ζητήσει στήριξη από την Ούρσουλα φον Ντερ Λάιεν. Η Ευρώπη έχει υποχρέωση να σταθεί δίπλα στην Ελλάδα, τόνισε. Είμαι σίγουρος είπε ότι η Ευρώπη θα στηρίξει οικονομικά την πατρίδα μας. 

Το επόμενο ΣΚ ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ – « Δεν θα κρύψουμε αλλά και δεν θα μηδενίσουμε και τίποτα»

Ο πρωθυπουργός έκανε αναφορά και στην ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας από τη χώρα μας και τόνισε ότι μπορεί η να είναι το τελευταίο που ενδιαφέρει τους πολίτες της Θεσσαλίας αλλά όπως σημείωσε η ελληνική οικονομία είναι πιο ισχυρή και έχουμε δυνατότητες να ξεπεράσουμε την κρίση.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι το επόμενο Σαββατοκύριακο θα βρεθεί στη ΔΕΘ όπου θα απαντήσει σε όλα τα ερωτήματα που τυχόν έχουν ανακύψει. «Δεν θα κρύψουμε τίποτα αλλά δεν θα μηδενίσουμε και τίποτα», είπε χαρακτηριστικά. 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση