Αρτοποιός για κακοκαιρία στη Θεσσαλία: Δυσκολευόμαστε να προσεγγίσουμε επτά χωριά σε Καρδίτσα, Τρίκαλα και Λάρισα

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 11 Σεπτεμβρίου 2023 18:34 Αρτοποιός για κακοκαιρία στη Θεσσαλία: Δυσκολευόμαστε να προσεγγίσουμε επτά χωριά σε Καρδίτσα, Τρίκαλα και Λάρισα

Συνολικά 10.653 επεμβάσεις σε συμβάντα, στις περιοχές της Θεσσαλίας που επλήγησαν από τη φονική κακοκαιρία Daniel, έχει πραγματοποιήσει η Πυροσβεστική μέσα σε μία εβδομάδα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Σώματος, Γιάννη Αρτοποιό. 

Όπως ανέφερε, ο Γιάννης Αρτοποιός, πραγματοποιήθηκαν 4.527 διασώσεις πολιτών από τα σημεία, ενώ οι 776 από αυτές έγιναν με εναέρια μέσα.

Ο κ. Αρτοποιός ανέφερε πως υπάρχουν δυσκολίες προσέγγισης σε Βλοχό, Φαρκαδώνα, Μεταμόρφωση, Πηνειάδα, Ομορφόχωρι και Πλατύκαμπος, ενώ τόνισε ότι «συνεχίζονται οι έρευνες πόρτα-πόρτα σε άλλα χωριά».

Κάτοικοι, ύστερα από αίτημά τους μεταφέρονται, ενώ σε όσους δεν επιθυμούν μεταφορά παρέχονται είδη πρώτης ανάγκης και ιατροφαρμακευτικό υλικό, εξήγησε ο κ. Αρτοποιός τονίζοντας πως στις επιχειρήσεις συνδράμουν και εκατοντάδες εθελοντές από όλη την Ελλάδα.

«Θα συνεχίσουμε να δίνουμε τον αγώνα με γνώμονα την προστασία της ανθρώπινης ζωής», τόνισε κλείνοντας.

","width":136,"height":146}}}

Αναλυτικά στην ενημέρωση του ανέφερε:

«Καλησπέρα σας από το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος και της Πολιτικής Προστασίας στην Θεσσαλία.

Από τις 5 Σεπτεμβρίου όλες οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας έχουν κληθεί να επέμβουν πανελλαδικά σε 10.653 συμβάντα ενώ έχουν προβεί στην διάσωση 4.527 συμπολιτών μας. Από εναέρια μέσα έχουν διασωθεί μέχρι τώρα συνολικά 780 συμπολίτες μας.

Τα επιχειρησιακά δεδομένα ανά Περιφερειακή Ενότητα είναι τα εξής:

Στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας έχουμε επέμβει σε 2.472 συμβάντα

Στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας σε 2.704 κλήσεις και 1.317 διασώσεις

Στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας σε 1.800 συμβάντα και 891 διασώσεις

Στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων σε 1.225 συμβάντα και 665 διασώσεις.

Όλες οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας συνεχίζουν αδιάλειπτα το έργο τους.

Δυσκολίες προσέγγισης αντιμετωπίζουμε σε Βλοχό, Φαρκαδόνα, Μεταμόρφωση, Πηνειάδα, Ομορφοχώρι, Αμφιθέα και Πλατύκαμπο. Σε άλλες περιοχές όπως Παλαμάς, Μαραθέα, Κόρδα, Κοσκινάς, Καλογριανά, Πεδινό, Μεγάλα Καλύβια οι έρευνες διεξάγονται πόρτα – πόρτα και αναμένεται να ολοκληρωθούν σύντομα.

Σε κάποιες περιπτώσεις για προληπτικούς λόγους μεταφέρονται κάτοικοι μετά από αίτημά τους, ενώ σε όσους δεν επιθυμούν τη μεταφορά τους από τις πλημμυρισμένες περιοχές παρέχουμε είδη πρώτης ανάγκης, όπως τρόφιμα νερό και ιατροφαρμακευτικό υλικό.

Στις περιοχές Ομόλιο, Κουλούρα, Μεσάγγαλα, Αλεξανδρινή και Στόμιο οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας βρίσκονται σε επιφυλακή, παρακολουθώντας τυχόν εξέλιξη των πλημμυρικών φαινόμενων.

Από την πρώτη στιγμή δίνουμε ενωμένοι τη μάχη υλοποιώντας το επιχειρησιακό σχέδιο με την κωδική ονομασία Δαρδανός 2 και όλοι μαζί Πυροσβεστικό Σώμα, δυνάμεις του ΓΕΕΘΑ, η Ελληνική Αστυνομία, το ΕΚΑΒ, το Λιμενικό Σώμα και η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρώτου και δεύτερου βαθμού δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό. Στις επιχειρήσεις συνδράμουν εκατοντάδες εθελοντές απ΄ όλη την Ελλάδα τόσο με προσωπικό όσο και μέσα.

Κυρίες και κύριοι θα συνεχίσουμε να δίνουμε τη μάχη με γνώμονα την προστασία της ανθρώπινης ζωής.

Για οποιαδήποτε εξέλιξη θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση

Σας ευχαριστώ».

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση