Λαμπρή γιορτή με τρεις Μητροπολίτες το Σαββατοκύριακο στο Προσκύνημα του Οσίου Ιωάννη Ρώσου

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου 2023 10:40 Λαμπρή γιορτή με τρεις Μητροπολίτες το Σαββατοκύριακο στο Προσκύνημα του Οσίου Ιωάννη Ρώσου

Γιατί πανηγυρίζει για δεύτερη φορά το Ιερό Προσκύνημα του Οσίου Ιωάννη.

H δεύτερη πανήγυρη του Ιερού Προσκυνήματος του Οσίου Ιωάννη του Ρώσου, στο Προκόπι της Εύβοιας, καθιερωμένη από το 1970, τελέστηκε το  Σαββατοκύριακο 23-24 Σεπτεμβρίου. 

Η Πανήγυρη αυτή τελείται σε ανάμνηση των Εγκαινίων του Ιερού Ναού, τα οποία τέλεσε ο μακαριστός Μητροπολίτης Χαλκίδος Νικόλαος(Σελέντης), την τελευταία Κυριακή του μηνός Σεπτεμβρίου του έτους 1969. 

Η πολυπληθής προσέλευση των προσκυνητών και η συμμετοχή τους στην Πανήγυρη ήταν ιδιαιτέρως συγκινητικές, καθώς υπήρξαν και πολλοί που πραγματοποίησαν το καθιερωμένο τάμα τους προς τον Όσιο Ιωάννη, διανύοντας πεζή περισσότερα από 40 χιλιόμετρα.

Ο Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, το απόγευμα του Σαββάτου 23 Σεπτεμβρίου, υποδέχθηκε τους Μητροπολίτες Μαρωνείας και Κομοτηνής
κ. Παντελεήμονα και Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Νικηφόρο, ο οποίος χοροστάτησε κατά τον Μεγάλο Εσπερινό.

Το πρωί της Κυριακής 24 Σεπτεμβρίου, ο Μητροπολίτης Μαρωνείας κ. Παντελεήμων χοροστάτησε στον Όρθρο, προεξήρχε στο Αρχιερατικό Συλλείτουργο, κατά τη διάρκεια του οποίου κήρυξε τον θείο λόγο.

Μετά τη Θεία Λειτουργία, σύμφωνα με το egnomi.gr, ακολούθησε η λιτάνευση του ιερού σκηνώματος του Οσίου Ιωάννη πέριξ του ιερού ναού.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση