Πλοίο έμεινε από μηχανική βλάβη στα ανοιχτά του Ποντικονησίου Ευβοίας

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 12 Οκτωβρίου 2023 10:17 Πλοίο έμεινε από μηχανική βλάβη στα ανοιχτά του Ποντικονησίου Ευβοίας

Ρυμουλκήθηκε για ασφάλεια στο λιμάνι του Αγνώντα λόγω κακών καιρικών συνθηκών…

Μηχανική βλάβη παρουσίασε το πρωί της Τετάρτης (11/10/23) φορτηγό πλοίο σημαίας Λιθουανίας, ανοιχτά της νησίδας «Ποντικονήσι» Ελληνικών Εύβοιας.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, το Α' Λιμενικό Τμήμα Ωρεών καθώς εξαιτίας της μηχανικής βλάβης το πλοίο έμεινε ακυβέρνητο και ενώ επικρατούσαν κακές καιρικές συνθήκες.

Το πλοίο είχε αποπλεύσει κενό φορτίου από τα λιμάνι του Βόλου, με έξι άτομα πλήρωμα, και με προορισμό το λιμάνι “ΤΟΡΡΕΣ” της Σαρδηνίας.

Στο σημείο έσπευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και το ρυμουλκό “ΑΠΟΛΛΩΝ”, το οποίο προσέδεσε ασφαλώς το πλοίο προς αποφυγή παράσυρσής του από τον κυματισμό και τα θαλάσσια ρεύματα.

Λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή, κρίθηκε αναγκαία η ρυμούλκηση του Φ/Γ πλοίου στο πλησιέστερο ασφαλές αγκυροβόλιο στην περιοχή του Αγνώντα Σκοπέλου, όπου και θα παραμείνει μέχρι την βελτίωση του καιρού.

Από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση