Έληξαν οι καταλήψεις των σχολείων στη Λαμία

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 15 Νοεμβρίου 2023 11:20 Έληξαν οι καταλήψεις των σχολείων στη Λαμία

Συνάντηση του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με τους εκπροσώπους των 15μελων συμβουλίων…

Μετά από ένα «θερμό» 48ωρο, έληξαν οι καταλήψεις στα σχολεία της Λαμίας που είχαν ξεκινήσει από τη Δευτέρα (13/11) το πρωί.

Το πρωί της Τετάρτης (15/11) λίγο πριν τις 10:00’ έληξε και η κατάληψη στο 3ο Γενικό Λύκειο Λαμίας.

Το 3ο είχε ξεκινήσει την προηγούμενη όπως και το Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις Μοσοχοχωρίου αλλά και το 9ο Γυμνάσιο Λαμίας, καταλήψεις που έληξαν την ίδια ημέρα.

Μαζί έληξε και η κατάληψη στο 6ο Γενικό Λύκειο που είχε ξεκινήσει από τη Δευτέρα.

Πρώτο αίτημα των παιδιών, εκτός από τα κλασικά προβλήματα που αφορούν τις κτιριακές εγκαταστάσεις, ήταν το θέμα του ωραρίου μετά την παρέμβαση του Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κωνσταντίνου Σπαλιώρα για την τήρηση των προβλεπόμενων ωρών από όλα τα σχολεία.

Όπως δήλωσε στο LamiaReport ο κ. Σπαλιώρας, το μόνο που ζήτησε από τα σχολεία ήταν η τήρηση των εκπαιδευτικών ωρών όπως προβλέπεται από σχετική εγκύκλιο με 5 45λεπτα μαθήματα και 2 των 40 λεπτών, με τα προβλεπόμενα διαλείμματα φυσικά. «Κανείς δε φώναξε αν κάποια σχολεία μπορεί να τελειώνουν 5 ή 10 λεπτά νωρίτερα αλλά αυτό είναι διαφορετικό από το να ξεκινάμε μάθημα στις 08:15’ και να έχουμε τελειώσει στις 13:30’. Αυτό σημαίνει μια ολόκληρη διδακτική ώρα χαμένη», παρατηρεί ο κ. Σπαλιώρας που αναγνωρίζει κάποιες δυσκολίες στην εξυπηρέτηση των μαθητών από τα δρομολόγια των λεωφορείων. «Προσωπικά έχω επικοινωνήσει με τους ανθρώπους τόσο του υπεραστικού όσο και του αστικού ΚΤΕΛ. Όλοι είναι διατεθειμένοι να εξυπηρετήσουν τη σχολική κοινότητα. Κάθε διευθυντής έχει τη δυνατότητα να δει που υπάρχει πρόβλημα και ανάλογα να προσαρμόσει τις ανάγκες. Σίγουρα υπάρχουν και βρίσκονται λύσεις», μας διαβεβαιώνει ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας, ο οποίος την Τρίτη είχε συνάντηση με εκπροσώπους των 15μελών από έξι Γενικά Λύκεια και δύο ΕΠΑΛ της Λαμίας.

«Είχαμε μια όμορφη και διαλογική συζήτηση όπου τους εξήγησα ότι οι ενέργειές μου είναι για το δικό τους συμφέρον, ενώ και τα παιδιά μου κατέθεσαν τους δικούς τους προβληματισμούς. Τόνισα ότι βασική μου επιδίωξή μου είναι τα δημόσια σχολεία να είναι χώροι εκμάθησης και συγχρόνως οι γονείς και κηδεμόνες τους να γνωρίζουν ότι τα παιδιά τους βρίσκονται σε προστατευόμενο χώρο με το ενδιαφέρον και την εποπτεία των εκπαιδευτικών τους».

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση