Στη Βουλή τα προβλήματα του Δικαστικού Μεγάρου Λαμίας από το Γ. Σαρακιώτη

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2023 18:07 Στη Βουλή τα προβλήματα του Δικαστικού Μεγάρου Λαμίας από το Γ. Σαρακιώτη

Ο Βουλευτής Φθιώτιδας κοινοποίησε επιστολή του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Φθιώτιδας…

Τα μεγάλα προβλήματα που σημειώνονται στην καθημερινή λειτουργία του Δικαστικού Μεγάρου Λαμίας και τις ανησυχίες του προσωπικού των υπηρεσιών του, καθώς και του συνόλου των εμπλεκομένων στις διαδικασίες απονομής δικαιοσύνης, μετέφερε προς τους Υπουργούς Δικαιοσύνης και Υποδομών & Μεταφορών, ο Τομεάρχης Δικαιοσύνης και Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης.

Στην κοινοβουλευτική παρέμβασή του επισημαίνει ότι είναι ζητούμενο η ασφάλεια των δικαστικών υπαλλήλων που εργάζονται στο Δικαστικό Μέγαρο Λαμίας. Ειδικότερα, γίνεται λόγος για τις ακατάλληλες συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζονται καθημερινά, την έλλειψη καθαριότητας και συντήρησής του καθώς και την απουσία αποτελεσματικής φύλαξης του κτιρίου. Το γεγονός της ανυπαρξίας φύλαξης σε συνδυασμό με την ύπαρξη σκαλωσιών περιμετρικά του κτιρίου προσδίδει μόνο μία ψευδεπίγραφη αίσθηση ότι επίκεινται εργασίες ανακαίνισής του, αλλά επί της ουσίας βοηθά διάφορους επιτήδειους να παρεισφρήσουν σε αυτό, επιτείνοντας το αίσθημα της ανασφάλειας των εργαζομένων εντός του κτιρίου. 

Ένα επιπλέον στοιχείο το οποίο τονίζεται εμφατικά από πλευράς του Βουλευτή Φθιώτιδας της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης είναι εκείνο της σοβαρής υποστελέχωσης των υπηρεσιών το οποίο σε συνδυασμό με τα παραπάνω συνιστά έναν ακόμη παράγοντα επιβάρυνσης των δικαστικών υπαλλήλων καθώς εργάζονται ακόμη και τα Σαββατοκύριακα ή τις ημέρες των αργιών. Στο ίδιο πλαίσιο επισημαίνεται ότι, η υποστελέχωση για κάποιες από τις υπηρεσίες αγγίζει το ποσοστό της τάξεως του 50% σε σχέση με τις υφιστάμενες, κενές οργανικές θέσεις. Τέλος, στο πλαίσιο της ίδιας παρέμβασης, ο Τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, θέτει υπ’ όψιν του αρμοδίου Υπουργού και την εκκρεμότητα της υποστελέχωσης του Ειρηνοδικείου Αταλάντης, για την οποία και τον καλεί για την ανάληψη άμεσων πρωτοβουλιών.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση