Φθιώτιδα: Κατακλυσμός το Σαββατόβραδο!

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 07 Ιανουαρίου 2024 13:20 Φθιώτιδα: Κατακλυσμός το Σαββατόβραδο!

Ισχυρό μπουρίνι σε όλο το νομό. Μέχρι τα 158 χιλιοστά ανά ώρα έφτασε η ραγδαιότητα στη Λοκρίδα. Κατρακυλάει ο υδράργυρος Τετάρτη και Πέμπτη…

Με τις βροχές να επιμένουν στις περισσότερες περιοχές της χώρας μέχρι και το πρωί της Κυριακής (7/1) το μίνι κύμα κακοκαιρίας έδειξε τα «δόντια» του σε πολλές περιοχές της χώρας με σφοδρές καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους που προκάλεσαν προβλήματα.

Στην περιοχή της Φθιώτιδας το μπουρίνι έκανε την εμφάνισή του μετά τις 22:30’ το βράδυ του Σαββάτου, ωστόσο το κύριο μέτωπο ξέσπασε στις περισσότερες περιοχές μετά τις 23:30’ μεταξύ των οποίων και η Λαμία.

Η ραγδαιότητα της βροχής, έφτασε σύμφωνα με το δίκτυο μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr ακόμη και τα 158 mm/h στην περιοχή της Τραγάνας 40 περίπου λεπτά μετά τα μεσάνυχτα, με τις ριπές του αέρα να φτάνουν στα 51,5 χλμ/ώρα!

Όμως η νοτιοανατολική Λοκρίδα δεν ήταν το μέρος που επηρεάστηκε περισσότερο από την κακοκαιρία.

Στην περιοχή της Αμφίκλειας, η βροχή ξεκίνησε λίγο πριν τις 23:00’ το βράδυ, όμως γρήγορα έγινε καταρρακτώδης, ρίχνοντας μέχρι το πρωί 21,6 χιλιοστά. Τα φαινόμενα μάλιστα επέμεναν μέχρι και τις 10:30’ το πρωί  χωρίς ευτυχώς ανάλογη ένταση.

Γύρω στα μεσάνυχτα ήταν και η μεγαλύτερη ένταση βροχόπτωσης τόσο στη βόρεια (Δομοκός) όσο και στην δυτική (Μακρακώμη) και ανατολική Φθιώτιδα (Στυλίδα).

Στη Λαμία, η καταιγίδα, πέτυχε πολύ κόσμο στη Σαββατιάτικη βόλτα. Όσοι ήταν άτυχοι και βρέθηκαν στο δρόμο γύρω στις 23:30’ το βράδυ, δεν ήξεραν που να κρυφτούν, καθώς το μπουρίνι για ένα περίπου 10λεπτο, κατέκλυσε το κέντρο της πόλης.

Μάλιστα περιμετρικά της Λαμίας η ένταση δεν ήταν τόσο μεγάλη!

Αναφορικά με την περιοχή μας τα φαινόμενα σταματούν για το επόμενο 48ωρο και πλέον θα μας απασχολήσουν από την Τρίτη (9/1) και πάλι. Αυτό που βλέπουμε όμως στα προγνωστικά μοντέλα είναι οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες ακόμη και για τη Λαμία, που αναμένονται από την ίδια ημέρα το βράδυ και θα διατηρηθούν και για τα επόμενα πρωινά, τουλάχιστον μέχρι το Σαββατοκύριακο. Βέβαια δεν πρόκειται να είναι σαν τον Γενάρη του 2017, αλλά υπάρχει ισχυρή πρόβλεψη ότι μπορεί να δούμε κι αρνητικές θερμοκρασίες τα επόμενα πρωινά.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση