Λαμία: Όλα τα Λύκεια σε κατάληψη για το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 25 Ιανουαρίου 2024 09:26 Λαμία: Όλα τα Λύκεια σε κατάληψη για το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια

Φοιτητικό και μαθητικό συλλαλητήριο το μεσημέρι στην πλατεία Ελευθερίας…

Με καταλήψεις απαντούν και οι μαθητές των Λυκείων σε όλη τη χώρα για το νομοσχέδιο για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Στη Λαμία σε κατάληψη βρίσκονται όλα τα Γενικά Λυκεία (1ο, 2ο, 3ο, 4ο, 5ο και 6ο ΓΕΛ), καθώς και το 1ο ΕΠΑΛ, ενώ εκτός πρωτεύουσας νομού, σε κατάληψη βρίσκεται και το ΓΕΛ Κάτω Τιθορέας!

Οι μαθητές θέτουν ως πρώτο αίτημα την απόσυρση του νομοσχεδίου μαζί μα πάγια αιτήματα όπως η κατάργηση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής και της τράπεζας θεμάτων.

Αν και τα μαθήματα υποχρεωτικά διεξάγονται με τηλεκπαίδευση, αναμένεται συμμετοχή των μαθητών και στο συλλαλητήριο που είναι προγραμματισμένο για τις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Ελευθερίας, μαζί με τους Φοιτητές από τα Τμήματα του Πανεπιστημίου.

Σημειώνουμε ότι τελούν υπό κατάληψη τα Τμήματα Φυσικής, Μαθηματικών και Βιοϊατρικής, ενώ από αποχή από τα μαθήματα την ώρα του συλλαλητηρίου και συμμετοχή σε αυτό, αποφάσισε το Τμήμα Πληροφορικής.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση