Φο.Δ.Σ.Α. Στερεάς: «Ποσότητες των Δήμων και των ΧΥΤΑ για το Έτος 2023»

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 25 Ιανουαρίου 2024 16:11 Φο.Δ.Σ.Α. Στερεάς: «Ποσότητες των Δήμων και των ΧΥΤΑ για το Έτος 2023»

Στους 4 Χώρους Υγειονομικής Ταφής (ΧΥΤ) Ιστιαίας, Θήβας, Λαμίας και Άμφισσας, στον έναν Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) Χαλκίδας και στην Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ) Θήβας αρμοδιότητας του Περιφερειακού Φο.Δ.Σ.Α Στερεάς Ελλάδας Α.Ε εναπόθεσαν απορρίμματα 20 Δήμοι από τους 25 συνολικά της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Η συνολική παραγωγή αστικών στερεών αποβλήτων των 20 Δήμων που εισήλθε στους χώρους αρμοδιότητας του Φο.Δ.Σ.Α Στερεάς Ελλάδας Α.Ε ανήλθε για το έτος 2023 σε 201.214.156 kgr.

Η παραγωγή απορριμμάτων (πράσινος και καφέ κάδος) ανά Δήμο και κάτοικο έχει όπως παρακάτω: Σημειώνεται ότι στις παρακάτω ποσότητες δεν περιλαμβάνεται η ανάκτηση μέσω των εγκεκριμένων συλλογικών συστημάτων εναλλακτικής διαχείρισης (ΣΣΕΔ), όπως μπλε κάδος, μπαταρίες κ.α.

Η εναπόθεση απορριμμάτων ανά ΧΥΤ και κατηγορία αποβλήτων έχει ως εξής:

  • Σύνολο εξυπηρετούμενων Δήμων 20
  • Πληθυσμός 449.671 κάτοικοι (88,47%)

ΕΠΕΞΗΓΗΣΕΙΣ

- ΑΣΤΙΚΑ = Είναι τα Δημοτικά απορρίμματα

- ΙΔΙΩΤΩΝ = Αφορά απορρίμματα εταιριών προσομοιάζοντα με τα αστικά απορρίμματα

- 114 Π/Μ = 114 Πτέρυγα Μάχης (Τανάγρα)

- ΚΕΠΒ = Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού (Θήβα)

- ΕΕΑΑ = Αφορά υπόλειμμα νησιωτικών Δήμων, μετά την διαλογή των ανακυκλώσιμων υλικών από την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης

- ΑΝΑΚΥΚ. = Αφορά υπόλειμμα από την ανακύκλωση των υλικών συσκευασίας (μπλε κάδοι) από τα 2 Κέντρα Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (ΚΔΑΥ), Λαμίας & Σχηματαρίου, που εξυπηρετούν 19 Δήμους της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

ΣΗΜΕΙΩΣΗ

Στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας λειτουργούν 3 ακόμη ΧΥΤΑ (Λιβαδειά, Δομοκό & Σκύρο)

- Οι Δήμοι Λεβαδέων, Ορχομενού & Διστόμου - Αράχοβας εναποθέτουν τα απορρίμματά τους στον ΧΥΤΑ Λιβαδειάς

- Ο Δήμος Δομοκού εναποθέτει τα απορρίμματά του στον ΧΥΤΑ Δομοκού

- Ο Δήμος Σκύρου εναποθέτει τα απορρίμματά του στον ΧΥΤΑ Σκύρου

- Ο Δήμος Χαλκίδας εναπόθεσε τα απορρίμματα του στους ΧΥΤΑ Ιστιαίας, ΧΥΤΑ Λαμίας και ΧΥΤΑ Τρικάλων και ΧΥΤΥ Άμφισσας.  Επίσης, ο Δήμος χρησιμοποιεί το ΣΜΑ Χαλκίδας προκειμένου να μεταφορτωθούν τα απορρίμματά του για την τελική τους διάθεση. ** Η συνολική ποσότητα σύμμεικτων αστικών αποβλήτων του Δ. Χαλκιδέων ανέρχεται στα 50.904.350 Kgr εκ των οποίων τα 41.803.440 Kgr εναποτέθηκαν προς ταφή στους ΧΥΤ ευθύνης του Φορέα και τα υπόλοιπα 9.100.910 Kgr εναποτέθηκαν προς ταφή στον ΧΥΤΑ Τρικάλων καθώς επίσης και 418.930 Kgr υπολείμματος ανακύκλωσης.

- Ο Δήμος Καρύστου εναπόθεσε τα απορρίμματα του στους ΧΥΤΑ Θήβας και ΧΥΤ Άμφισσας.

- Ο Δήμος Ερέτριας εναπόθεσε τα απορρίμματα του στον ΧΥΤ Άμφισσας.

- Ο Δήμος Κύμης-Αλιβερίου εναπόθεσε τα απορρίμματα του στους ΧΥΤ Άμφισσας και ΧΥΤΑ Ιστιαίας.

- Ο Δήμος Διρφύων – Μεσσαπίων εναπόθεσε τα απορρίμματά του στους ΧΥΤΑ Τρικάλων, ΧΥΤΑ Λαμίας και στον ΧΥΤΥ Άμφισσας.

* Η συνολική ποσότητα σύμμεικτων αστικών στερεών αποβλήτων του Δ. Διρφύων – Μεσσαπίων ανήλθε στα 7.014.330 Kgr εκ των οποίων τα 5.325.340 Kgr εναποτέθηκαν προς ταφή στους ΧΥΤ ευθύνης του Φορέα και τα υπόλοιπα 1.688.990 Kgr εναποτέθηκαν προς ταφή στον ΧΥΤΑ Τρικάλων.

- ***Η ποσότητα ανά κάτοικο του Δήμου Δωρίδας δεν μπορεί να υπολογιστεί καθώς ο Δήμος εναποθέτει μέρος των απορριμμάτων του στον ΧΥΤ Άμφισσας.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση