Ξεκίνησαν οι εργασίες τσιμεντόστρωσης αγροτικού δρόμου στην Ελάτεια

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 07 Μαρτίου 2024 22:43 Ξεκίνησαν οι εργασίες τσιμεντόστρωσης αγροτικού δρόμου στην Ελάτεια

Μέσα σε δύο χρόνια από τη σύνταξη της μελέτης πλέον υλοποιείται…

Την τσιμεντόστρωση ενός σημαντικού δρόμου που χρησιμοποιείται καθημερινά από αγρότες και κτηνοτρόφους, στο πλαίσιο του έργου «Αγροτικής οδοποίιας», περιγράφει σε ανάρτησή της η Δήμαρχος Αμφίκλειας - Ελάτειας, Αθανασία Στιβακτή.

Πρόκειται για έργα που βελτιώνουν την καθημερινότητα και τα οποία γίνονται με την αξιοποίηση κεντρικών πόρων, ενώ όπως σημειώνει η κα Στιβακτή αποδεικνύουν και τα γρήγορα αντανακλαστικά του δήμου.

Διαβάστε την ανάρτησή της:

«Η αποτελεσματικότητα μίας Δημοτικής Αρχής δεν φαίνεται μόνο στην επίλυση των απλών και καθημερινών ζητημάτων αλλά στην αντιμετώπιση προκλήσεων, χρονικών περιορισμών και επιτυχημένων διεκδικήσεων.

Η διαδρομή μέχρι την υλοποίηση του έργου "Αγροτική Οδοποιία Ελάτειας & Αγίας Μαρίνας", του οποίου οι εργασίες ξεκίνησαν σε αγροτικό δρόμο της Ελάτειας, μήκους 2.410μ. περίπου, περιλάμβανε όλα τα παραπάνω.

Πρόκειται για ένα μεγάλο έργο υποδομής, που γίνεται πραγματικότητα χάρη στην ευελιξία και τα γρήγορα αντανακλαστικά μας, αφού μέσα σε μόλις δύο χρόνια (Φεβρουάριος του '22 με Φεβρουάριο του '24) ο Δήμος μας κατάφερε να συντάξει σχετική μελέτη, να την υποβάλλει προς ένταξη στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης, να λάβει έγκριση και χρηματοδότηση, να δημοπρατήσει και πλέον να υλοποιεί.

Η σημαντικότητά του δεν έγκειται απλώς στο γεγονός, ότι για μία ακόμη φορά δεν αφήσαμε ένα χρηματοδοτικό εργαλείο ανεκμετάλλευτο, αλλά στο ότι αφορά τον πρωτογενή τομέα και ραχοκοκαλιά του Δήμου μας, που αποτελεί προτεραιότητά μας.

Όπως κάθε έργο αγροτικής οδοποιίας έτσι και το συγκεκριμένο αποσκοπεί στη βελτίωση της βατότητας του οδοστρώματος, με σκοπό τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας. Οι εργασίες τσιμεντόστρωσης που ξεκίνησαν σε δρόμο καθημερινής χρήσης, θα καταστήσουν τη διέλευση των αγροτών και κτηνοτρόφων μας - από και προς τις καλλιέργειες και ιδιοκτησίες τους - ασφαλή και απρόσκοπτη και θα συνεχιστούν με την ασφαλτόστρωση του δρόμου της Αγίας Μαρίνας.

Έχουμε αποδείξει ποικιλοτρόπως τόσο την ετοιμότητα όσο και την ταχύτητά μας στη διεκδίκηση πόρων. Με την ίδια μεθοδικότητα και επιμονή θα συνεχίσουμε να εκμεταλλευόμαστε κάθε χρηματοδοτική πηγή, προς όφελος όχι μόνο των αγροτών μας αλλά όλων των κατοίκων του Δήμου Αμφίκλειας - Ελάτειας».

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση