Αποφυλακίζεται ο κρεοπώλης που είχε σκοτώσει τη 13χρονη στην Άμφισσα

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 11 Απριλίου 2024 07:53 Αποφυλακίζεται ο κρεοπώλης που είχε σκοτώσει τη 13χρονη στην Άμφισσα

Πέτυχε αναστολή εκτέλεσης της ποινής του μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό…

Αναβλήθηκε στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας, η δίκη του 44χρονου - σήμερα - κρεοπώλη από την Άμφισσα, που τον Ιούνιο του 2018 είχε αφαιρέσει τη ζωή της 13χρονης Γιαννούλας στον καταυλισμό των Ρομά της περιοχής.

Η αναβολή σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport δόθηκε λόγω κωλύματος του συνηγόρου της οικογένειας της αδικοχαμένης Γιαννούλας, Νίκου Κωνσταντόπουλου, ο οποίος συμμετείχε σε άλλη δίκη.

Ωστόσο, ο συνήγορος του κατηγορουμένου, Τρύφωνας Βασιλένας, ζήτησε αναστολή εκτέλεσης της ποινής που είχε επιβάλλει στον εντολέα του πρωτόδικα το ΜΟΔ Καρπενησίου, ήτοι 17 χρόνια και 4 μήνες, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό, καθώς έχει εκτίσει σχεδόν 6 χρόνια στη φυλακή και έχει επίσης 900 μεροκάματα. Επιπλέον ο κατηγορούμενος επικαλέστηκε προβλήματα υγείας των γονιών του και επαγγελματικές υποχρεώσεις του ιδίου προκειμένου να αποφυλακιστεί, στοιχεία που βάρυναν ώστε το Δικαστήριο να αποφασίσει θετικά.

Σημειώνουμε ότι ο κατηγορούμενος πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση τετελεσμένης και σε απόπειρα.

Όπως είχε καταγράψει το LamiaReport τον Οκτώβριο του 2021 η υπόθεση είχε εκδικαστεί στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας και με ψήφους των λαϊκών δικαστών (4-3), οι παραπάνω κατηγορίες είχαν μετατραπεί σε πλημμεληματικού χαρακτήρα, όπως η επικίνδυνη σωματική βλάβη και η ανθρωποκτονία από αμέλεια, για τις οποίες κρίθηκε ένοχος και τιμωρήθηκε με ποινή φυλάκισης πέντε ετών, κάτι που τον οδηγούσε από τότε, εκτός φυλακής.

Σε βάρος της συγκεκριμένης απόφασης όμως, ο Νίκος Κωνσταντόπουλος είχε ασκήσει αίτηση αναίρεσης ενώπιον του Αρείου Πάγου, η οποία και είχε γίνει δεκτή, με αποτέλεσμα μέχρι σήμερα να ισχύει η πρωτόδικη καταδικαστική απόφαση.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση