Δικάζεται σήμερα ο δολοφόνος της 13χρονης Γιαννούλας

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 07 Οκτωβρίου 2019 07:58 Δικάζεται σήμερα ο δολοφόνος της 13χρονης Γιαννούλας

Στην αίθουσα του Κακουργιοδικείου Καρπενησίου θα ξαναζωντανέψουν, το πρωί της Δευτέρας (7/10), οι μνήμες από το φονικό που συντάραξε τη Φωκίδα τον Ιούνιο του 2018 με τον αδόκητο χαμό ενός 13χρονου κοριτσιού Ρομά στον καταυλισμό έξω από την Άμφισσα.

Ο άνθρωπος που αφαίρεσε με την κυνηγετική του καραμπίνα τη ζωή ενός παιδιού, θα καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου να εξηγήσει την αποτρόπαια πράξη του. 35 χρονών σήμερα διατηρούσε κρεοπωλείο στην Άμφισσα και στην περιοχή πάνω από τον καταυλισμό των Ρομά είχε στάβλο, στον οποίο πήγαινε την ημέρα που έγινε το κακό.

Ήταν 4 Ιουνίου 2018 και ο Π.Κ. φέρεται να πέρασε με μεγάλη ταχύτητα από τον καταυλισμό με το αυτοκίνητό του. Κάποιοι Ρομά του έκαναν παρατήρηση, αφού έθετε σε κίνδυνο τη ζωή των παιδιών τους που έπαιζαν εκεί και κάπως έτσι ξεκίνησε η παρεξήγηση. Ο δράστης του φονικού φέρεται να επέστρεψε με την καραμπίνα του στον τόπο της παρεξήγησης εκεί όπου σκότωσε το κορίτσι και τραυμάτισε έναν ακόμη άνδρα Ρομά.

Στη συνέχεια διέφυγε στα βουνά, αποφεύγοντας τη σύλληψη, ενώ και η παράδοσή του στις αρχές, μία εβδομάδα αργότερα, έλαβε το χαρακτήρα σόου. Την ίδια ώρα η Άμφισσα δοκιμαζόταν από την μήνη των Ρομά που λεηλάτησαν ότι περιουσιακό στοιχείο του δράστη βρήκαν. Φυσικά η μικρή Γιαννούλα δεν μπορούσε να γυρίσει πίσω…

Ενώπιον του δικαστηρίου ο Π.Κ., θα κληθεί να αντικρούσει τις κακουργηματικές κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της απόπειρας ανθρωποκτονίας. Θυμίζουμε ότι για απλή συνέργεια στην ανθρωποκτονία, είχε συλληφθεί και προφυλακιστεί επίσης ένας 40χρονος τότε υπάλληλος του δράστη Αλβανικής υπηκοότητας.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση