Άσκηση διάσωσης επιβάτη που έπεσε στη θάλασσα στο λιμάνι της Αρκίτσας

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 16 Απριλίου 2024 15:14 Άσκηση διάσωσης επιβάτη που έπεσε στη θάλασσα στο λιμάνι της Αρκίτσας

Από την Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών Δήμου Λοκρών, υπό τον συντονισμό της Λιμενικής Αρχής Σκάλας Αταλάντης…

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 3 Απριλίου 2024, με απόλυτη επιτυχία, άσκηση προσομοίωσης κινδύνου ατυχήματος στον επιβατικό Λιμένα Αρκίτσας και συγκεκριμένα περιστατικό πτώσης επιβάτη στην θάλασσα.

Τη διάσωση ανέλαβαν Εθελοντές της Επίλεκτης Ομάδας Ειδικών Αποστολών Δήμου Λοκρών, υπό τον συντονισμό της Λιμενικής Αρχής Σκάλας Αταλάντης και του Π.Λ.Σ. 203. Στην άσκηση συμμετείχε επίσης το ΕΚΑΒ Λαμίας με την διάθεση ασθενοφόρου οχήματος και πληρώματος που παρείχε τις πρώτες βοήθειες στον διασωθέντα, ενώ η τοπική Κοινοπραξία Πλοίων συνέδραμε ουσιαστικά με την παρουσία της στο πλαίσιο πρόληψης και αποτροπής ατυχημάτων στους διακινούμενους επιβάτες στην πορθμειακή γραμμή Αιδηψού - Αρκίτσας.

Στην άσκηση παρευρέθηκαν ο Λιμενάρχης Στυλίδας Πλοιάρχος Λ.Σ. Ευθύμιος Βέτσικας, η Διοικητής και τα στελέχη του Γ’ Λ/Τ Σκάλας Αταλάντης, καθώς επίσης ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Φθιώτιδας, ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Λοκρών και ο Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Αρκίτσας.

Δείτε φωτογραφίες:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση