Φθιώτιδα: Συνεχώς τρέχουν για φωτιές στις καλλιέργειες οι πυροσβέστες

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024 08:14 Φθιώτιδα: Συνεχώς τρέχουν για φωτιές στις καλλιέργειες οι πυροσβέστες

Αυστηρές συστάσεις αλλά και πρόστιμα από την Πυροσβεστική…

Τρέχουν διαρκώς για πυρκαγιές τα οχήματα των πυροσβεστικών υπηρεσιών, στο κομμάτι από Λιανοκλάδι μέχρι και το Καστρί

Το μεσημέρι της Τρίτης εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στα όρια των χωριών της Υπάτης με αυτά της Σπερχειάδας στον Σπερχειό ποταμό, μεταξύ Αγίου Σώστη και Βασιλικών, ενώ ένα ακόμη μέτωπο εκδηλώθηκε έξω από τη Συκά.

Για έλεγχο στο Καστρί, ειδοποιήθηκαν λίγο αργότερα και πάλι οι πυροσβέστες. Σύμφωνα με πηγές της Πυροσβεστικής το σύνολο των πυρκαγιών προέρχονται από φωτιές που ανάβουν για την καύση υπολειμμάτων καλλιέργειας και άλλα ξερά κλαδιά.

Το πρωί βέβαια η Πυροσβεστική έτρεχε για πυρκαγιά σε παράνομο σκουπιδότοπο που είχαν δημιουργήσει ασυνείδητοι μεταξύ Λουτρών Υπάτης και Λιανοκλαδίου.

Όλες αντιμετωπίστηκαν άμεσα και με επιπλέον κινητοποίηση οχημάτων προκειμένου να αποκλειστεί οποιοσδήποτε κίνδυνος εξάπλωσης.

Οι κεντρικές οδηγίες της ηγεσίας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας είναι σε όσους προκαλούν πυρκαγιά ή ανάβουν φωτιά χωρίς να λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα πυρασφάλειας, να τους καταλογίζεται πρόστιμο ή να εφαρμόζετε ακόμη και το μέτρο της σύλληψης.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση