Έκκληση καρδιάς...της Χρυσάνθης Καραγιάννη

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 20 Απριλίου 2024 13:24 Έκκληση καρδιάς...της Χρυσάνθης Καραγιάννη

Έκκληση καρδιάς....

Τίποτα δεν αξίζει όσο το βλέμμα των διασωσμένων μωρών.

Είναι αυτά που δεν έχουν ποτέ απαιτήσεις.

Δεν είχα καμία πρόταση όμως τις τελευταίες ημέρες για τα 11 μωρά που φιλοξενώ.

Κανείς διαθέσιμος.

Κάποιοι νομίζουν ότι είμαστε superheroes και μπορούν μια χαρά να απολαμβάνουν τη ζωούλα τους ενώ φορτώνουν τα αδέσποτα σε πέντε ανθρώπους σε κάθε πόλη.

Όσο για τους ευκατάστατους της πόλης τούτης, ούτε λόγος για βοήθεια. Είναι απασχολημένοι..

Κάποιοι για τα πλάσματα που υποφέρουν, θυσιάζουμε ζωές. Όταν και αν σταματήσουμε, θα παραπονιέστε γιατί οι δρόμοι γέμισαν αδέσποτα και δεν μπορείτε να κάνετε τη βόλτα σας. Από τον Νοέμβριο του 2023 έχω φιλοξενήσει 29 κουτάβια στο σπίτι και μόλις υιοθετούνται έρχονται καινούργια. Δεν μετράω τα ενήλικα. Παραμονές Χριστουγέννων μάζευα τον τραυματισμένο Μύρωνα από το Χάνι Καρανάσιου, ενώ δεν είχα στολίσει ακόμη δέντρο. Ο Μύρων φιλοξενήθηκε στο σπίτι μου, μεταφέρθηκε σε φιλοξενία στην Αθήνα και χειρουργήθηκε από ομάδα ορθοπεδικών χειρουργών και έτσι έγινε το θαύμα. Ήδη βρίσκεται υγιής στο νέο του σπίτι από εχθές. Ένα πλάσμα που η ιστορία του είναι μυθιστόρημα και που αν δεν βριακόντουσαν κάποιες άγιες (χωρίς εισαγωγικά) Αθηναίες τώρα θα σέρνονταν παράλυτος. Άμεσα πρέπει να πάει για φιλοξενία στην Αθήνα ο Αράμ, ένα άλλο πλάσμα που κατασπαράχθηκε από άλλα αρσενικά στην περιοχή του ΧΥΤΑ Λαμίας.

Τι να πούμε για τη Μπουμπού την ορφανή, που έχασε τη μαμά της νωρίς και χρειάστηκε δύο χειρουργεία στην Αθήνα καθώς είχε καρκίνο στο στήθος.

Για τη Μαίρη την επίσης ορφανή, τη δαγκωμένη από τα άλλα σκυλιά του κυνοκομείου, ποιος νοιάστηκε;

Αυτές οι ψυχές θέλουν φροντίδα, καλό φαγητό, υποσέντονα, φάρμακα και εννοείται ότι έχουμε βοήθεια από τον Δήμο Λαμιέων αλλά δυστυχώς δεν αρκεί. Σε μια φιλοξενία στην Αθήνα δεν μπορείς να πας την τροφή που δίνει ο δήμος για τα αδέσποτα.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΡΕΟΣ για τα χειρουργεία της Μπουμπού και του Μύρωνα. Ένα κουτάβι που είχε γαστρεντερικό θέμα κόστισε μαζί με τις τροφές 210 ευρώ.

Αλήθεια ποιος σηκώνει τόσο βάρος; Ποιος αντέχει;

Πόσο μάλιστα όταν το τηλέφωνο χτυπάει διαρκώς και όταν έχουμε και δικαστήρια λόγω των διαρκών κακοποιήσεων των ζώων; Άλλα έξοδα αυτά..

Και την ίδια ώρα πρώην αδέσποτο κουτάβι του Δήμου Λαμιέων έχει υιοθετηθεί από συλλέκτρια ζώων (περίπου 140 ψυχές) στην Τήνο και αναγκαζόμαστε να ξοδεύουμε άπειρες ώρες ώστε να πείσουμε τις αρμόδιες αρχές να κάνουν τη δουλειά τους για τη σωτηρία των ζώων. Και κάνουμε καταγγελίες πάνω στις καταγγελίες μήπως ξαναδούμε τα μάτια του Ίγκορ!

Κάποιοι λοιπόν δεν έχουμε χρόνο για τσάγια, μπαζάρ, μπλουζάκια και λοιπά. Είμαστε στη μάχη.. αδιάλειπτα! Οπότε δεν έχουμε και έσοδα. Που σημαίνει ότι ο μόνος τρόπος, είναι η βοήθεια όσων (πολύ λίγων δυστυχώς) συγκινούνται από τις εκκλήσεις μας.

Ενόψει των Άγιων Ημερών αν νοιώθει κάποιος τη θλίψη της καρδιάς μας, το βάρος της ευθύνης, τον προβληματισμό μας, την αγανάκτηση, τον αναστεναγμό μας..., ας μας βοηθήσει!!!

Ας βοηθήσει για τα έξοδα του χειρουργείου του Μύρωνα και της Μπουμπού, για τον Αράμ, για το σέτερ Δέλτα που μάζεψε η Όλγα από τον Έβρο και νοσηλεύεται.

Για τα πάνω από 200 ζώα που φιλοξενούμε.

Για τα γέρικα που φροντίζουμε.

Ο επίσημος & φορολογικα ελεγμενος λογαριασμος του σωματείου ειναι στη τραπεζα ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Αριθμος λογμου: 5067-063185-715
IBAN: Gr50 0172 0670 0050 6706 3185 715

Δικαιουχος: Σωματειο Εθελοντων Φιλοι Ζωων κι Ανθρωπων
Αιτιολογια: Δώρα ζωής

Εναλλακτικα:Paypal
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΦΙΛΟΙ ΖΩΩΝ & Ανθρωπων - Φιλοζωικό & Φιλανθρωπικό Σωματείο Εθελοντων
 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση