Ταυτοποιήθηκαν οι απατεώνες που είχαν κλέψει 20.000 ευρώ από ηλικιωμένη

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 22 Απριλίου 2024 10:31 Ταυτοποιήθηκαν οι απατεώνες που είχαν κλέψει 20.000 ευρώ από ηλικιωμένη

Το τηλεφώνημα με το μαϊμού τροχαίο από τη Βουλγαρία…

Από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς και των Βουλγαρικών Αρχών, εξιχνιάσθηκε υπόθεση απάτης σε βάρος ηλικιωμένης, η οποία διαπράχθηκε πρωινές ώρες της 06-01-2024 στη Λιβαδειά. 

Για την απάτη ταυτοποιήθηκαν τέσσερις αλλοδαποί (δύο άνδρες και δύο γυναίκες), μέλη εγκληματικής ομάδας, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε σχετική ποινική δικογραφία, ενώ διερευνώνται τα στοιχεία ταυτότητας ενός ακόμα μέλους της.

Οι απατεώνες είχαν τηλεφωνήσει στην ηλικιωμένη γυναίκα προσποιούμενοι τους γιατρούς, προκαλώντας της σύγχυση με τα λεγόμενα τους σχετικά με τραυματισμό του παιδιού της σε τροχαίο ατύχημα. Προκειμένου να τη σώσουν τη ζωή, ζήτησαν 20.000 ευρώ. Το ποσό παρέδωσε η ίδια σε δύο από τους δράστες, μετά από οδηγίες που της έδωσαν.

Όπως σημειώνει το αστυνομικό δελτίο, ένα μέλος της ομάδας που βρίσκεται συνήθως στη Βουλγαρία ή άλλη Βαλκανική χώρα, τηλεφωνά με απόκρυψη στα θύματα στο σταθερό τους τηλέφωνο, Στη συνέχεια τα καλεί στο κινητό τους, το οποίο το έχουν αποκαλύψει τα ίδια τα θύματά τους, με απώτερο σκοπό το μπλοκάρισμα αυτών, ώστε να μην μπορούν να τηλεφωνήσουν και να επιβεβαιώσουν τα λεγόμενα των δραστών και κατ’ επέκταση να μην μπορούν να ειδοποιήσουν άμεσα τις Αστυνομικές Αρχές.

Ο τρόπος διαφυγής τους μετά την παραλαβή των χρημάτων γίνεται με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ενώ επιδιώκουν να αποχωρούν από την Ελλάδα την ίδια ημέρα, προκειμένου να διαφύγουν τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.

Σημειώνουμε ότι την ίδια ημέρα (6/1/24) στη Λαμία είχε γίνει η σύλληψη τριών νεαρών γυναικών, οι οποίες είχαν μεταβεί στην περιοχή για να εισπράξουν 30.000 ευρώ από άλλη ηλικιωμένη. Τότε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λαμίας είχε εξετάσει αν συνδέονται τα δύο περιστατικά ωστόσο η υπόθεση της Λιβαδειάς είχε αλλοδαπούς εισπράκτορες.

Η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διακριβωθεί πλήρως η δράση της εγκληματικής ομάδας, καθώς και όλα τα εμπλεκόμενα μέλη – συνεργοί τους.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση