Υψηλός κίνδυνος για εκδήλωση πυρκαγιάς σε Φθιώτιδα & Στερεά Δευτέρα - Τρίτη

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024 14:34 Υψηλός κίνδυνος για εκδήλωση πυρκαγιάς σε Φθιώτιδα & Στερεά Δευτέρα - Τρίτη

Ηλίας Σανίδας: Περιορίστε στο ελάχιστο τις μετακινήσεις σας σε «ευαίσθητες περιοχές»

Το  Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας για τις δύο τελευταίες ημέρες του Απρίλη και πριν την επίσημη έναρξη της αντιπυρικής περιόδου, εξέδωσε ανακοίνωση για λήψη μέτρων αποτροπής κινδύνου εκδήλωσης δασικής πυρκαγιάς, για περιοχές της χώρας, μεταξύ των οποίων η Φθιώτιδα και ολόκληρη η Στερεά Ελλάδα.

Έτσι σύμφωνα με τον χωρικό Αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας Ηλία Κ. Σανίδα, σήμερα Δευτέρα 29/ 4/2024 και αύριο Τρίτη 30/4/2024 προβλέπεται υψηλός κίνδυνος δασικών πυρκαγιών, λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων.

«Παρακαλούμε τους πολίτες του Νομού μας να περιορίσουν στο ελάχιστο, και απολύτως απαραίτητο, τις διελεύσεις τους, την παραμονή τους και την κυκλοφορία τους σε περιοχές NATURA καθώς και σε δασικά οικοσυστήματα, πάρκα και άλση για το ανωτέρω αναφερόμενο χρονικό διάστημα», αναφέρει ο κ. Σανίδας και προσθέτει:

«Καλούμε επίσης του πολίτες που θα δραστηριοποιηθούν στην ύπαιθρο αγρότες μελισσοκόμοι, κ.λπ., να αποφύγουν θερμές εργασίες και την καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών».

Να σημειώσουμε τέλος ότι σύμφωνα με το ΓΓ Πολιτικής Προστασίας Βασίλειο Παπαγεωργίου, ως «επικίνδυνες περιοχές» χαρακτηρίζονται οι παρακάτω:

Περιφέρεια Αττικής, συμπεριλαμβανομένης και της νήσου Κυθήρων

Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

ΠΕ Αργολίδας, ΠΕ Κορινθίας και ΠΕ Λακωνίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου Περιφέρεια Κρήτης

ΠΕ Κέας-Κύθνου, ΠΕ Άνδρου, ΠΕ Τήνου, ΠΕ Σύρου, ΠΕ Μυκόνου, ΠΕ Πάρου, ΠΕ Νάξου, ΠΕ Θήρας και ΠΕ Μήλου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση