Λαμία: 30.000€ πρόστιμο στο νεαρό για την κλωτσιά στο γατάκι

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 04 Μαΐου 2016 09:10 Λαμία: 30.000€ πρόστιμο στο νεαρό για την κλωτσιά στο γατάκι

Δυο πρόστιμα των 30.000€ για δυο ξεχωριστές περιπτώσεις θανάτωσης ζώων στη Λαμία - Εκτός από τα βαριά διοικητικά πρόστιμα θα ακολουθήσει και ο πέλεκυς της δικαιοσύνης για το ποινικό σκέλος της υπόθεσης.

Το ένα πρόστιμο των 30.000€ επιβλήθηκε σε έναν νεαρό από την Ελάτεια Φθιώτιδας, ο οποίος τον περασμένο Αύγουστο κλώτσησε και σκότωσε ένα γατάκι στο κεντρο της Λαμίας, όπου μαζί με τους φίλους του είχε βγει για διασκέδαση (διαβάστε σχετικά). 

Το δεύτερο πρόστιμο αφορούσε ιδιοκτήτη επιχείρησης από τη Λαμία, ο οποίος τον Σεπτέμβριο του 2015 φέρεται να πυροβόλησε και να σκότωσε ένα σκύλο, εντός περιφραγμένου χώρου ιδιοκτησίας του, στη ΒΙ.ΠΕ. Λαμίας (διαβάστε σχετικά).

Τα βαριά πρόστιμα, σύμφωνα με τη νομοθεσία, επιβάλλονται από την αστυνομία και στη συνέχεια επικυρώνονται από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής του νομού.

Να σημειωθεί πως τα πρόστιμα για βασανισμό ή θανάτωση ζώου είναι ιδιαίτερα υψηλά σύμφωνα με την καινούργια νομοθεσία. Αν κάποιος προσπαθήσει να "ξεφορτωθεί" τα νεογέννητα κουταβάκια ή γατάκια, τότε το πρόστιμο είναι 30.000€ χ τον αριθμό των μικρών που θέλησε να πετάξει.

Πρόσφατα στη Θεσσαλονίκη επεβλήθη πρόστιμο 300.000€ !!! σε κάποιον ο οποίος προσπάθησε να "ξεφορτωθεί" 10 νεογέννητα κουταβάκια, όπως είπε στη κάμερα του LamiaReport η πρόεδρος του Φιλοζωικού Φθιώτιδας Αγγέλα Μπαρτσιώκα.

Δείτε το βίντεο:

Προσαρμοσμένη αναζήτηση