Ψηφιακή Μαστογραφία στη Λαμία χωρίς κόστος;

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017 13:06 Ψηφιακή Μαστογραφία στη Λαμία χωρίς κόστος;

Είναι πλέον γεγονός. Τώρα η ψηφιακή μαστογραφία καλύπτεται από τον ΕΟΠΥΥ και είναι διαθέσιμη και προσιτή σε όλες τις γυναίκες και στην πόλη μας μόνο με μια ελάχιστη συμμετοχή.

Ήταν ένα σοβαρό πρόβλημα που απασχολούσε το γυναικείο πληθυσμό της περιοχής μας. Πολλές γυναίκες μάλιστα, από διάφορες περιοχές του νομού μας, μέσα από διάφορους Συλλόγους και Σωματεία, έκλειναν λεωφορεία για να πάνε στην Καρδίτσα ή στο Βόλο σε "μεγάλα" ιατρικά κέντρα για να κάνουν ψηφιακή μαστογραφία. Όμως αυτό που δεν γνώριζαν οι περισσότερες, γιατί εντέχνως παραμένει κρυφό, είναι ότι η μαστογραφία που έκαναν δεν ήταν η ψηφιακή, αλλά η απλή ή αναλογική ή αλλιώς ψηφιοποιημένη.

Πλέον αυτό δεν είναι αναγκαίο. Τώρα στη Λαμία υπάρχουν τα συμβεβλημένα με τον ΕΟΠΥΥ Διαγνωστικά Κέντρα, στα οποία με ελάχιστη χρηματική συμμετοχή (κάτω των 10€) μπορείτε να κάνετε ψηφιακή μαστογραφία.

Τα συμβεβλημένα κέντρα με τον ΕΟΠΥΥ στην πόλη μας, είναι του κ. Αναστασίου Μπελτεγρή (Βύρωνος 28) και του κ. Ιωάννη Λαζάρου (Αβέρωφ 4).

Γιατί η μαστογραφία είναι σημαντική εξέταση;

Η Μαστογραφία είναι η ακτινογραφία του μαστού η οποία πραγματοποιείται με τη βοήθεια ενός ειδικού μηχανήματος που ονομάζεται μαστογράφος. Με τη βοήθεια των ακτίνων Χ και τη χρήση χαμηλής δόσης ακτινοβολίας η μαστογραφία σήμερα χρησιμοποιείται για την εξέταση του ανθρώπινου μαστού με κύριο στόχο την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού.

Η μαστογραφία μπορεί να δώσει πληροφορίες για τα ψηλαφητά μορφώματα, αλλά ταυτόχρονα μπορεί να ανακαλύψει μη ψηλαφητές παθολογίες που η ίδια η γυναίκα ή ο γιατρός της δεν μπορούν να ψηλαφίσουν. Έτσι, είναι σε θέση να εντοπίσει ακόμη και την ύπαρξη πολύ μικρού μεγέθους καρκίνου στο μαστό, όταν αυτός δεν έχει δώσει ακόμη κανένα κλινικό εύρημα.

Ο καρκίνος του μαστού είναι μία άσχημη πραγματικότητα που όμως με τη πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση μπορούν να αποφευχθούν τα χειρότερα με εξαιρετικά ποσοστά επιτυχίας. Πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση πάνε μαζί. Μετά τα 40 λοιπόν στη ρουτίνα της κάθε γυναίκας μπαίνει η ψηφιακή μαστογραφία γιατί... ο καρκίνος του μαστού εάν διαγνωστεί έγκαιρα και σωστά, μπορεί να θεραπευτεί σε ποσοστό που αγγίζει το 95%.

Γιατί την ψηφιακή μαστογραφία και όχι την απλή, την κλασική;

Βασική διαφορά της κλασικής ή αναλογικής μαστογραφίας με την ψηφιακή μαστογραφία είναι ότι στην αναλογική χρησιμοποιείται το φιλμ ως μέσο καταγραφής διαγνωστικών εικόνων, ενώ στην ψηφιακή χρησιμοποιείται ψηφιακός ανιχνευτής και ηλεκτρονικός υπολογιστής. Αυτό σημαίνει ότι οι ψηφιακές μαστογραφίες είναι καλύτερης ευκρίνειας, με πιο αξιόπιστα αποτελέσματα και με χαμηλότερη ακτινοβολία. Πιο συγκεκριμένα έχει χαμηλότερη ακτινοβολία και από μία ακτινογραφία θώρακος.
     
Τώρα λοιπόν που η ψηφιακή μαστογραφία γίνεται στα συμβεβλημένα με τον ΕΟΠΥΥ Διαγνωστικά Κέντρα στην πόλη μας, μπορείτε εύκολα, γρήγορα και κυρίως οικονομικά να κλείσετε και να κάνετε την εξέταση που θέλετε χωρίς να τρέχετε αλλού και χωρίς να ξοδεύεστε.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση