Αυτό το νοσοκομείο μας αξίζει?

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 04 Μαρτίου 2017 12:01 Αυτό το νοσοκομείο μας αξίζει?

Την ίδια ώρα που το Νοσοκομείο Λαμίας δεν μπορεί να κάνει μια αξονική και στέλνουν τους ασθενείς με κίνδυνο ζωής στη Λάρισα, αλλά γειτονικά νοσοκομεία εξοπλίζονται ακόμη και με Μαγνητικούς Τομογράφους.

Το απόγευμα της Κυριακής μια 17χρονη κοπέλα τραυματίστηκε πάρα πολύ σοβαρά σε τροχαίο στην Αμφίκλεια, όταν το τζιπ της οικογενείας έπεσε σε γκρεμό από γέφυρα. Ο 51χρονος πατέρας και οδηγός, σκοτώθηκε, ενώ η 41χρονη μητέρα της τραυματίστηκε και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ επειδή η κοπέλα χτύπησε σοβαρά στο κεφάλι έπρεπε να κάνει αξονική. Όταν το βράδυ της Κυριακής την έβαλαν για αξονική, ο τομογράφος στο νοσοκομείο Λαμίας έπαθε βλάβη για πολλοστή φορά.

Η 17χρονη με κίνδυνο ζωής, αφού με σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, διασωληνωμένη διακομίστηκε στη Λάρισα για αξονική και στη συνέχεια επέστρεψε στη Λαμία, γιατί εκεί δεν υπήρχε κρεββάτι σε Εντατική Μονάδα. Ευτυχώς η κοπέλα επέστρεψε στη ΜΕΘ Λαμίας και σύμφωνα με πληροφορίες δείχνει ότι θα καταφέρει να κερδίσει τη μάχη για τη ζωή.

Ο τομογράφος είναι για τα "σκουπίδια"

Όλοι έχουν παραδεχτεί δημόσια ότι το ΓΝ Λαμίας ουσιαστικά είναι ένα Περιφερειακό νοσοκομείο που εξυπηρετεί και περιστατικά από όμορους νόμους και φυσικά έχει να σηκώσει και το βάρος πολλών τροχαίων λόγω της εθνικής και των παραδρόμων, γι αυτό και οι συζητήσεις για τη δημιουργία τραυματολογικού κέντρου.

Κι όμως αυτό το "μεγάλο - περιφερειακό" νοσοκομείο έχει έναν παμπάλαιο, ξεπερασμένης τεχνολογίας, αξονικό τομογράφο που "χαλάει" συνέχεια. Επειδή είναι παλιός η εταιρία δεν μπορεί να βρει ανταλλακτικά. Τώρα μαθαίνουμε ότι θα πάρουμε  ανταλλακτικά από ένα παλιό ίδιο τομογράφο που πετάει το νοσοκομείο ΚΑΤ στα σκουπίδια.

Αυτός ο αξονικός τομογράφος δεν είναι πολυτομικός. Δεν μπορεί να κάνει μαζί και μια αγγειογραφία, με αποτέλεσμα να στέλνουμε ασθενείς σε νοσοκομεία όμορων νόμων. Την ίδια ώρα το νοσοκομείο Τρικάλων εξοπλίζεται με Μαγνητικό Τομογράφο. Για τη Λαμία ούτε κουβέντα για μαγνήτη. Το νοσοκομείο Λαμίας υπολειτουργεί με αξονικό που άλλοι πετάνε στα σκουπίδια.

Αυτό συμβαίνει και με άλλα μηχανήματα στο ακτινολογικό, ενώ την ίδια ώρα "σαπίζουν" καινούργια μηχανήματα, που δεν λειτουργούν, στο κλειστό Κέντρο Υγείας Καμμένων Βούρλων.

Όλα τα παραπάνω, πέρα από τον κίνδυνο ζωής των ασθενών, συνεπάγονται και τεράστιο κόστος. Ας μας πει καποιος από τους υπεύθυνους πόσο μας έχει στοιχίσει τα τελευταια χρόνια η συντήρηση του παμπάλαιου αξονικού τομογράφου, αλλά και οι διακομιδές που έχουν γίνει για το λόγο αυτό.

Αυτό το νοσοκομείο μας αξίζει.... και τι κάνουν οι υπεύθυνοι γι αυτό?

Προσαρμοσμένη αναζήτηση