Ράχες: Ξαναχτύπησαν οι απατεώνες - Αυτή τη φορά άλλαξαν το παραμύθι

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 27 Οκτωβρίου 2017 08:03 Ράχες: Ξαναχτύπησαν οι απατεώνες - Αυτή τη φορά άλλαξαν το παραμύθι

Η απατεώνισσα είπε ότι είναι από τη Δημαρχία και όχι από τη ΔΕΗ - Πήρε χρήματα και χρυσαφικά ηλικιωμένου ζευγαριού και εξαφανίστηκε μαζί με τον συνεργό της.

Δεν έχουν τελειωμό τα περιστατικά εξαπάτησης ηλικιωμένων από επιτήδειους που παρουσιάζονται σε διάφορους ρόλους με σκοπό την απόσπαση χρημάτων και πολύτιμων αντικειμένων.

Τελευταίο κρούσμα το πρωί της Πέμπτης (26/10), στις Ράχες όπου οι απατεώνες έφυγαν με περισσότερα από 2.000€ και χρυσαφικά ενός ζευγαριού ηλικιωμένων που ζει στο χωριό.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες στο ηλικιωμένο ζευγάρι (87 ετών ο παππούς και 80 η γιαγιά) παρουσιάστηκε μία εύσωμη, κοντή ξανθιά γυναίκα, ως υπάλληλος του Δήμου. Αυτό ήταν και το μοναδικό σημείο παραλλαγής σε σχέση με το σενάριο των "μαϊμού" υπαλλήλων της ΔΕΗ, καθώς το επόμενο που τους είπε ήταν ότι είχε πρόβλημα ο ηλεκτρολογικός τους πίνακας και ότι θα πρέπει να διακόψουν το ρεύμα για να τον ελέγξουν άμεσα.

Συγχρόνως προέτρεψε τους ηλικιωμένους να μαζέψουν σε ένα σεντόνι ότι χρήματα και πολύτιμα αντικείμενα έχουν, καθώς υπήρχε κίνδυνος πυρκαγιάς που θα τα κατέστρεφε. Πράγματι σε λίγο ο παππούς εμφανίσθηκε με μια σακούλα και το πολύτιμο περιεχόμενο που περιγράφουμε πιο πάνω, περιμένοντας με αγωνία πως θα σωθεί το σπίτι του. Αντ’ αυτού είδε την απατεώνισσα να προσπαθεί να του αποσπάσει τη σακούλα, κάτι που το κατάφερε βάζοντας το αμέσως μετά στα πόδια.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία γειτόνισσας η «μαϊμού δημοτική υπάλληλος» επιβιβάστηκε σε ένα κόκκινο αυτοκίνητο όπου την περίμενε συνεργός της και εξαφανίσθηκαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Από το περιστατικό το ηλικιωμένο ζευγάρι όπως ήταν φυσικό υπέστη σοκ και την αστυνομία ειδοποίησαν οι γείτονες, προκειμένου να ξεκινήσουν αναζητήσεις για τους απατεώνες.

Θυμίζουμε ότι μόλις την περασμένη εβδομάδα απατεώνες βρήκαν το μάστορά τους σε 79χρονη γυναίκα στη Λεύκα Δομοκού, ενώ τον περασμένο Αύγουστο και πάλι στις Ράχες οι αστυνομικοί επενέβησαν και συνέλαβαν ένα ζευγάρι απατεώνων, που είχαν προσπαθήσει να αποσπάσουν χρήματα και τιμαλφή με ένα άλλο σενάριο αυτό των εφοριακών και την τακτοποίηση φορολογικών υποθέσεων. 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση