Ράχες: Έπιασαν στα πράσα «μαϊμού» εφοριακούς!

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 04 Αυγούστου 2017 08:32 Ράχες: Έπιασαν στα πράσα «μαϊμού» εφοριακούς!

Χειροπέδες την ώρα που ετοιμαζόντουσαν να "ξαφρίσουν" ηλικιωμένη στις Ράχες - Λίγη ώρα πριν είχαν πάρει 1.100€ από γυναίκα που εξαπάτησαν στα Καμένα Βούρλα.

Η συντονισμένη επιχείρηση των Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φθιώτιδας, είχε ως αποτέλεσμα να πέσουν στα χέρια τους χθες (3/8) το πρωί στις Ράχες, ένα ζευγάρι απατεώνων από την Αττική, που παρουσιαζόντουσαν ως εφοριακοί και αποσπούσαν χρήματα από ηλικιωμένους.

Η ιστορία ξεκίνησε νωρίτερα χθες το πρωί στα Καμένα Βούρλα, όταν το συγκεκριμένο ζευγάρι προσποιούμενο τους εφοριακούς κατάφερε να αποσπάσει από ηλικιωμένη το ποσό των 1.100 ευρώ. Το θύμα τους ειδοποίησε την αστυνομία και το σήμα δόθηκε στους σταθμούς για τον εντοπισμό ενός ασημί Yaris με τους μαϊμού εφοριακούς.

Εν τω μεταξύ η δράση τους είχε μεταφερθεί στην άλλη πλευρά του Μαλιακού και συγκεκριμένα στις Ράχες όπου προσποιούμενοι και πάλι τους εφοριακούς ζήτησαν χρήματα από δύο ηλικιωμένους για τακτοποίηση φορολογικών υποθέσεων των παιδιών τους. Πράγματι η μία ηλικιωμένη πείσθηκε να τους δώσει τα χρήματα που ζητούσαν και εισήλθε στο σπίτι με τη γυναίκα - απατεώνα, τη στιγμή που ο άνδρας- απατεώνας έμεινε έξω να περιμένει.

Φαίνεται όμως ότι η προηγούμενη προσπάθειά τους σε ηλικιωμένο πάλι στις Ράχες ήταν μοιραία, καθώς ο παππούς όχι μόνο δεν την πάτησε, αλλά ενημέρωσε και με τηλεφώνημα την αστυνομία, που άμεσα κινητοποίησε τις δυνάμεις της. Σε λίγα λεπτά αστυνομικοί της Β' ΟΠΚΕ έφταναν στο σημείο και «τσιμπούσαν» τους μαϊμού - εφοριακούς για να τους οδηγήσουν στο Αστυνομικό Μέγαρο Λαμίας.

Τους έπιασαν κυριολεκτικά στα πράσα, ακριβώς την ώρα που θα έπαιρναν τα χρήματα από την ηλικιωμένη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ πρόκειται για επαγγελματίες του είδους και ελέγχεται η δράση τους και για άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση