Νέα μεγάλη κατολίσθηση - Κλειστός ο δρόμος για Προυσό (ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 20 Φεβρουαρίου 2015 18:26 Νέα μεγάλη κατολίσθηση - Κλειστός ο δρόμος για Προυσό (ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ)

Μεγάλων διαστάσεων κατολίσθηση στον Προυσό Ευρυτανίας - Οι μηχανικοί της Περιφέρειας βρίσκονται επί τόπου προκειμένου να εκτιμήσουν και τις ζημιές που έχουν προκληθεί στη γέφυρα και το εάν τίθεται θέμα στατικότητας - Ο δρόμος για το Μοναστήρι παραμένει κλειστός.

Εξαιρετικά μεγάλων διαστάσεων ήταν η κατολίσθηση που σημειώθηκε την Πέμπτη το πρωί, στη θέση Διπόταμα Ευρυτανίας, όταν βράχια και πέτρες καταπλάκωσαν μεγάλο κομμάτι της γέφυρας και ο δρόμος προς τον Προυσό έκλεισε.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, περίπου 10.000 κυβ. μέτρα βράχων και χώματος κατέπεσαν στη γέφυρα, ενώ δύο μηχανήματα της Αντιπεριφέρειας Ευρυτανίας, χθες έδιναν αγώνα για να μετακινήσουν προς το ποτάμι τους τεράστιους όγκους που έχουν καλύψει το οδόστρωμα -περίπου το 1/5 της γέφυρας. 

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες του protothema.gr, που προέρχονται από πηγές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, ενώ τα δύο μηχανήματα χθες απομάκρυναν τον όγκο των βράχων και του χώματος, σημειώθηκε νέα σημαντική κατολίσθηση, με αποτέλεσμα και πάλι ο δρόμος να κλείσει. «Προς το παρόν αφήνουμε το φαινόμενο να εξελιχθεί, ενώ στο σημείο βρίσκονται ερευνητές του Ιδρύματος Γεωλογικών Μελετών Ερευνών προσπαθώντας να εκτιμήσουν και να αξιολογήσουν την κατάσταση».

Στο συμβάν βρέθηκε και ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης, ενώ μοιράστηκε το ύψος της καταστροφής μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

«Οι φυσικές καταστροφές στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας δεν έχουν τέλος. Οι πληγές σε Φθιώτιδα και Ευρυτανία παραμένουν ανοιχτές. Το Κεντρικό Κράτος οφείλει να παρέμβει άμεσα διασφαλίζοντας τους απαραίτητους πόρους για να κάνουμε τη δουλειά μας. Οι φωτογραφίες είναι από τη σημερινή κατολίσθηση στα Διπόταμα Ευρυτανίας».

 

Τα «Ευρυτανικά Νέα» βρέθηκαν στα Διπόταμα, όπου σήμερα το πρωί μια μεγάλη κατολίσθηση κάλυψε μεγάλο τμήμα της γέφυρας, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία.

Δείτε βίντεο από το δύσκολο και επικίνδυνο έργο των μηχανημάτων για την απομάκρυνση των βράχων, καθώς και δηλώσεις από τον Αντιπεριφερειάρχη Ευρυτανίας κ. Άρη Τασιό και τονν υπεύθυνο Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε, κ. Θανάση Μπίκα, που αμφότεροι βρέθηκαν στο σημείο.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση